Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 16-04-2018
  ‘Dronten ken je ondernemers’. Dat was één van onze speerpunten tijdens de verkiezingscampagne. De afgelopen jaren hebben wij geconstateerd dat de gemeente Dronten haar ondernemers niet altijd goed kent en ook niet altijd weet voor welke diensten zij onze bedrijven kunnen inzetten. Motie Daarom is in november 2016 door Siert ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-04-2018
  Maandag jl. heeft de informateur, drs. H.J.M. ter Braak zijn eindadvies bekend gemaakt: na een eerste ronde van gesprekken met alle fracties adviseert hij een coalitie te vormen van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie, een drie partijen-coalitie met een minimale meerderheid van 14 zetels. De (onafhankelijke) informateur was op ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2018
  Sinds medio januari wachten we vol verwachting op het advies voor nieuwbouwlocaties in Swifterbant van de werkgroep Swifterbant Groeit. Een advies dat past bij de woonvisie 2016-2021 “Groeien met kwaliteit” zoals die in juni 2016 onder regie van toenmalig CDA-wethouder Nico Verlaan is vastgesteld. In mei 2017 is ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 10-05-2018
  De GGD Flevoland heeft recent een overzicht gepresenteerd van de verkeersongevallen in de afgelopen vijf jaar. In dat overzicht staan een aantal plaatsen aangegeven waar op een relatief klein gebied meerdere ongelukken hebben plaatsgevonden. De ChristenUnie heeft donderdag 26 april in de raad vragen gesteld aan het college om deze ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-04-2018
  Wat zijn wij als ChristenUnie fractie blij met onze burgerraadsleden. Zij hebben vanavond in een grote groep medeburgerraadsleden hun eed afgelegd. Zo bijzonder om daarbij aanwezig te zijn. Mensen die, vanuit betrokkenheid op hun dorp, mee willen denken en werken in ons nieuwe team van de ChristenUnie. Onze nieuwe teamleden ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-04-2018
  De ChristenUnie gaat samen met VVD en Leefbaar Dronten de mogelijkheden voor een nieuw gemeentebestuur bespreken. Daarmee wordt het advies gevolgd dat door informateur Harry ter Braak op 10 april werd uitgebracht. Het advies is tot stand gekomen na gesprekken met alle fracties en werd unaniem door de gemeenteraad overgenomen. De ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 22-04-2018
  Bestuivende insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde... maar in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Er is vrijwel geen variatie aan voedsel en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-04-2018
  Onderstaand de woorden van fractievoorzitter Paul Vermast tijdens het debat gisteravond:  Voorzitter,   ​In de laatste gemeenteraadsvergadering heeft GroenLinks gepleit voor een coalitie van partijen die gewonnen hebben met een werkbare meerderheid. Na lezing van de gespreksverslagen van de informateur ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-04-2018
  Nog maar één maand geleden, tijdens de jubileumbijeenkomst over 50 jaar PPR,  mochten we stil staan bij het feit dat Piet daar 50 jaar geleden al bij aanwezig was tijdens de oprichting van de PPR, één ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-04-2018
  Gewoon een klein hilarisch moment. Over stadspromotie of citymarketing. Over trots, ambassadeurs en de inmiddels volledig achterhaalde discussie over Dronterland. Ik mis een klein beetje humor. http:// Het bericht Een beetje meer humor verscheen eerst op PvdA Dronten. Verder lezen »
 • Gepost op 11-04-2018
  Een  bijzondere raadsvergadering. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Natuurlijk is het logisch dat het CDA diep teleurgesteld is. Ook GroenLinks had gehoopt op deelname aan een coalitie. Maar de PvdA heeft in een prettig en goed gesprek met de informateur gepleit voor een smalle coalitie van drie ... Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 16-05-2018
  De Gemeente Dronten is niet van plan om het beleid betreffende huishoudelijke hulp aan te passen. De rechter heeft hier onlangs uitspraak over gedaan... Verder lezen »
 • Gepost op 12-05-2018
  Wethouder Peter van Bergen wil nog geen inhoudelijke reactie geven nadat de Gemeente op de vingers is getikt door de bestuurlijke rechter betreffende het beleid huishoudelijke hulp. Niet te geloven dat er na de uitspraak toch nog gezocht wordt naar een manier om het anders te willen doen dan ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-05-2018
  Op 27 maart is de nieuwe raad in de gemeente Dronten geïnstalleerd. Peter Duvekot en Tom de Kruijff gaan zich de komende vier jaar inzetten voor een socialer Dronten. Voor elkaar! Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig