Home
Home
Menu
Kerstloop

SP
 • Gepost op 27-08-2019
  Dinsdagavond 27 augustus hebben zich ondanks de tropische omstandigheden, bijna tweehonderd betogers verzameld bij het Provinciehuis in Lelystad, om te demonstreren voor een volledig ziekenhuis in die plaats. Verder lezen »
 • Gepost op 19-08-2019
  Uit de conclusies van het rapport: “Toekomst verkenning zorg in Flevoland” kan worden opgemaakt dat, na het sluiten van het Zuiderzee ziekenhuis, het zorglandschap van Flevoland kwalitatief te kort schiet om goede en toegankelijke zorg te leveren. Verder lezen »
 • Gepost op 07-08-2019
  Op dinsdagavond 27 augustus wordt vanuit IG&H – Health het adviesrapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’ gepresenteerd en toegelicht aan de plaatselijke poltitiek. Verder lezen »
 • Gepost op 01-08-2019
  Meer dan de helft van de inwoners van Dronten lieten vorig jaar via de Zomerenquête van De Drontenaar weten dat de gemeente geen cent moet steken in de presentatie van Dronten op de Floriade 2022 in Almere. Verder lezen »
 • Gepost op 30-07-2019
  Het aantal tropische dagen in Nederland is gemiddeld nog steeds op twee handen te tellen. Tijdens de hitte records van de afgelopen tijd gingen veel mensen en dus ook kinderen op zoek naar verkoeling. Bewoners van de Gaffelstraat in Dronten plaatsten op een grasveldje in de straat een kinderbadje, ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-07-2019
  Een voorstel van Burgemeester en Wethouders om vooraf te bepalen hoe de honderdduizenden euro's die straks vrijkomen vanuit de windmolen plannen rondom Swifterbant, Biddinghuizen en Ketelhaven besteed gaan worden, is mede door de SP fractie begin juli weggestemd. Verder lezen »
 • Gepost op 25-07-2019
  Naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast door het verkeer op De Zuid is de SP langs de deuren gegaan. Die actie resulteerde in een aanzienlijke hoeveelheid klachten die, behalve over de genoemde geluidsoverlast, onder andere ook betrekking hadden op onveilige situaties. Verder lezen »
 • Gepost op 22-07-2019
  Dat er iets moest gebeuren met het gemeentehuis en dat daar kosten aan verbonden zijn is logisch te noemen. Niet zo logisch is dat terwijl het college in de kadernota 2019 sprak van “Nieuwe verbindingen” en daarin vermelde zelf geen keuzes te maken, maar die ruimte aan de gemeenteraad ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-07-2019
  Huurders hebben in Dronten een met de SP samengesteld zwartboek overhandigd aan Henk Kos van woningcorporatie OFW (Oost Flevoland Woondiensten). Verder lezen »
 • Gepost op 30-05-2019
  Dinsdagavond, de avond in Dronten om klachten over OFW kenbaar te maken was weer succesvol. Een grote opkomst. Kon je er niet bij zijn en wil je je toch aansluiten? Stuur ons een PB op Facebook of een bericht via deze site. Wij zorgen er dan voor dat je ... Verder lezen »

CDA
 • Gepost op 21-09-2019
  Tijdens de raadsvergadering op 19 september jl. is Coletta Dorenbos beëdigd tot raadslid. Coletta zal Brenda Berghorst vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Coletta is sinds 2008 fractieassistente en sinds 2015 burgerraadslid van CDA Dronten. We feliciteren Coletta met haar benoeming en wensen Brenda een fijn verlof toe! Foto: Fotostudio Wierd Verder lezen »
 • Gepost op 20-09-2019
  Als CDA fractie hebben we het initiatief genomen om een motie over Zorg in de Regio in te dienen bij de raadsvergadering van 19 september. De motie is unaniem door de raad aangenomen. Met de motie geven we onze wethouder en Gedeputeerde een duidelijke boodschap mee om op te komen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-09-2019
  We feliciteren ons voormalig CDA raadslid Iris Bouwers van harte met deze nieuwe uitdaging! "Iris Bouwers (26) start per 1 oktober als lobbyist voor LTO Nederland in Brussel. Ze volgt Tsjerk Terpstra op. Bouwers is boerin en heeft ruime ervaring in de agrarische belangenbehartiging. Ze was vicevoorzitter van CEJA (de belangenbehartiger ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-05-2019
  Zaterdag 18 mei waren we in het winkelcentrum Suydersee om flyers uit te delen voor de Europese Verkiezingen. Onze veiligheid, welvaart en manier van leven staan onder druk. CDA wil in Europa beschermen wat van waarde is, 75 jaar vrede en vrijheid, respect voor eigen identiteit in een verenigd Europa.  U gaat ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-05-2019
  Op de vooravond van de Europese verkiezingen, dinsdag 21 mei, kunnen jongeren in debat met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen. Hoe zien zij hun Europese toekomst? En wat heeft Europa jongeren eigenlijk te bieden? Onder Leiding van Harko Boswijk bekennen politieke partijen Europese kleur in jongerenaccommodatie De Boot in ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-03-2019
  CDA-fractievoorzitter PS Flevoland Chris Schotman: 'De ongerustheid in Flevoland over de zorg is terecht, en daarom moet de ziekenhuiszorg weer optimaal worden' Lelystad - Bijna 90 procent van de Flevolanders vindt dat ziekenhuiszorg in de regio koste wat het kost behouden moet blijven. De toegankelijkheid van zorg in de ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Ondanks een motie van CDA, D66, Groen Links, SP en PvdA, een petitie van 500 verontruste burgers en vele kritische reacties van inwoners, hebben de coalitiepartijen VVD, CU en LD op 28 februari ingestemd met het besluit om 25 miljoen uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Vrijdag 1 maart is er door beleidsmedewerkers van Esther de Lange en leden van CDA Dronten een werkbezoek gebracht aan de Aeres Farms in Dronten. Helaas kon Esther de Lange zelf niet aanwezig zijn door ziekte. Er is een rondleiding gegeven door Ton Kempenaar over het bedrijf. Onze ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-02-2019
  Als CDA fractie waren we 29 november jl. tegen het voornemen van het college om zomaar, zonder grondig onderzoek naar alternatieven, 24,9 miljoen euro uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. We hebben toen alleen ingestemd met een amendement, omdat de wethouder daarmee akkoord ging met uitstel van ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-01-2019
  Gewoon iemand een goedemorgen wensen. Waarom ook niet?  Verder lezen »

LEEFBAAR

VVD

GROENLINKS

PVDA