Home
Home
Menu
Kerstloop

SP
 • Gepost op 13-07-2019
  Huurders hebben in Dronten een met de SP samengesteld zwartboek overhandigd aan Henk Kos van woningcorporatie OFW (Oost Flevoland Woondiensten). Verder lezen »
 • Gepost op 30-05-2019
  Dinsdagavond, de avond in Dronten om klachten over OFW kenbaar te maken was weer succesvol. Een grote opkomst. Kon je er niet bij zijn en wil je je toch aansluiten? Stuur ons een PB op Facebook of een bericht via deze site. Wij zorgen er dan voor dat je ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-05-2019
  Op 29 mei organiseert SP Dronten een bijeenkomst over groene energie. Als deskundige op dit gebied hebben wij uitgenodigd; Eric Smaling SP statenlid Noord Holland. Ook Frans Mulckhuijse, SP statenlid Flevoland zal deze avond aanwezig zijn.  Verder lezen »
 • Gepost op 27-05-2019
  SP Dronten heeft inmiddels tientallen klachten ontvangen van huurders van OFW. Daarom houden wij informatie avonden in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen. Dus, wordt u niet gehoord, heeft u langdurende problemen en wilt u deze ook onder de aandacht brengen, kom dan naar één van onze informatie avonden. Het gaat om de ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-04-2019
  Donderdagavond 11 april hebben wij in de commisievergadering vragen aan de wethouder gesteld over de Agpo Ferroli ketels. Dit naar aanleiding van de uitzending van het programma Kassa. Sandra Beckerman, 2e kamerlid van de SP gaf het al eerder aan in de media. De wethouder gaf aan ermee bekend te ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-03-2019
  Het forum voor Democratie heeft een kliklijn/meldpunt ingevoerd waar ouders en leerlingen, leerkrachten aan kunnen geven voor "linkse indoctrinatie" op scholen. Het filmen van docenten is hierbij toegestaan. Onze fractievoorzitter Peter Duvekot is docent en heeft zichzelf in navolging van een docent in Deventer aangegeven. Dit om ouders en leerlingen ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-02-2019
  Ik vind van wel. 15% (18 stemmen) Ik zou het graag anders zien. 5% (6 stemmen) Ik zou graag zelf bepalen hoe ik de bijdrage besteed. 31% (38 stemmen) Ik heb geen idee wat er allemaal mogelijk is. 49% ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-01-2019
  In de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het. Verder lezen »
 • Gepost op 12-01-2019
  Afgelopen weekend is door de SP leden in Flevoland het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komend statenverkiezingen op 20 maart 2019. Verder lezen »
 • Gepost op 10-11-2018
  Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties ... Verder lezen »

CDA
 • Gepost op 19-05-2019
  Zaterdag 18 mei waren we in het winkelcentrum Suydersee om flyers uit te delen voor de Europese Verkiezingen. Onze veiligheid, welvaart en manier van leven staan onder druk. CDA wil in Europa beschermen wat van waarde is, 75 jaar vrede en vrijheid, respect voor eigen identiteit in een verenigd Europa.  U gaat ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-05-2019
  Op de vooravond van de Europese verkiezingen, dinsdag 21 mei, kunnen jongeren in debat met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen. Hoe zien zij hun Europese toekomst? En wat heeft Europa jongeren eigenlijk te bieden? Onder Leiding van Harko Boswijk bekennen politieke partijen Europese kleur in jongerenaccommodatie De Boot in ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-03-2019
  CDA-fractievoorzitter PS Flevoland Chris Schotman: 'De ongerustheid in Flevoland over de zorg is terecht, en daarom moet de ziekenhuiszorg weer optimaal worden' Lelystad - Bijna 90 procent van de Flevolanders vindt dat ziekenhuiszorg in de regio koste wat het kost behouden moet blijven. De toegankelijkheid van zorg in de ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Ondanks een motie van CDA, D66, Groen Links, SP en PvdA, een petitie van 500 verontruste burgers en vele kritische reacties van inwoners, hebben de coalitiepartijen VVD, CU en LD op 28 februari ingestemd met het besluit om 25 miljoen uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Vrijdag 1 maart is er door beleidsmedewerkers van Esther de Lange en leden van CDA Dronten een werkbezoek gebracht aan de Aeres Farms in Dronten. Helaas kon Esther de Lange zelf niet aanwezig zijn door ziekte. Er is een rondleiding gegeven door Ton Kempenaar over het bedrijf. Onze ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-02-2019
  Als CDA fractie waren we 29 november jl. tegen het voornemen van het college om zomaar, zonder grondig onderzoek naar alternatieven, 24,9 miljoen euro uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. We hebben toen alleen ingestemd met een amendement, omdat de wethouder daarmee akkoord ging met uitstel van ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-01-2019
  Gewoon iemand een goedemorgen wensen. Waarom ook niet?  Verder lezen »
 • Gepost op 24-12-2018
  Traditiegetrouw is op zaterdag 22 december door fractie-en bestuursleden van CDA Dronten een kerstgroet met een lichtje uitgedeeld in het winkelcentrum van Dronten. Verder lezen »
 • Gepost op 24-12-2018
  In december heeft het college een zienswijze op het voorontwerp Rijksinpassingsplan Windplan Groen aan de raad voorgelegd. Bij de behandeling van de zienswijze in de commissie vergadering bleken de onderlinge standpunten tussen VvE Ketelhaven en Windkoepel Groen te zijn verhard. De onzekerheid over de toegestane hoogte van een aantal ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-12-2018
  Het CDA Dronten heeft in de Raad van 29 november j.l. aandacht gevraagd voor snel internet en mobiele bereikbaarheid in het buitengebied.  Op dit moment vinden gesprekken plaats over de aanleg van glasvezel tussen LTO, de projectgroep snel internet en marktpartijen. Deze marktpartijen hebben vervolgens maximaal 3 jaar de tijd ... Verder lezen »

LEEFBAAR

VVD

GROENLINKS
 • Gepost op 05-07-2019
  In de kadernota ontpopte het geluk van inwoners zich als ‘stip op de horizon’ van dit college. Zonder concreet vervolg blijft het bij mooie woorden en dat wilde GroenLinks voorkomen. Wij zijn er namelijk van overtuigd ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-05-2019
  Overlast  GroenLinks bepleit al sinds jaren dat er grootschalige huisvesting van studenten op de Campus zou moeten komen. Wij vinden dat de Aeres Hogeschool daarin een verantwoordelijkheid heeft.  Tot voor kort moesten studenten na het eerste jaar buiten ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-04-2019
  Burgerraadslid  Sonja begon in 2015 als fractie-assistent met het ondersteunen van de GroenLinks-fractie en ontdekte snel dat ze het politieke spel ook erg leuk vond. Vanaf 2016 was ze als burgerraadslid aan de fractie verbonden voerde ze ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-03-2019
  Aangifte in plaats van melding Minister Grapperhaus van Justitie riep afgelopen jaar journalisten nog op om aangifte te doen van bedreiging en wil dat juridisch even strafbaar stellen als het belemmeren van ambulancepersoneel. Deze aangiftes zouden een ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2019
  GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering samen met PvdA, D66, SP en CDA het college nog één keer opgeroepen om onafhankelijk onderzoek naar alternatieven te laten doen. Deze oproep vond helaas geen gehoor. Waarom het college en ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-02-2019
  Actiegroep 'Vliegop Biddinghuizen' heeft voor alle inwoners een uitstekende zienswijze opgesteld die u makkelijk zelf kunt aanpassen en indienen. Deze is hier te vinden.  Categorie  ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-02-2019
  Categorie  foto dinsdag, 12 februari, 2019 Verder lezen »
 • Gepost op 18-12-2018
  Uitgangspunten luchthaven In de nieuwe plannen worden twee cruciale uitgangspunten voor Lelystad aangepast. Namelijk het verbod op vrachtafhandeling en autonome groei. Dat laatste wil zeggen dat Lelystad alléén bedoeld is voor vluchten die plaats maken op Schiphol ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-11-2018
  Een volledig duurzame vernieuwbouw, een gemeentehuis dat klaar is voor de toekomst. Daar is GroenLinks voor, maar overtuigd dat het gevraagde budget – bijna 21 miljoen voor de verbouw en inrichting van het gemeentehuis – daarvoor ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-11-2018
  Gemeentelijke inkomsten  De gemeente heeft een aantal inkomstenbronen. We ontvangen geld van de Rijksoverheid vanuit het gemeentefonds en we kunnen een aantal belastingen heffen. De OZB voor gebouwen is daarvan wellicht de meest bekende. Maar ook hondenbelasting, ... Verder lezen »

PVDA