Home
Home
Menu
Kerstloop

SP
 • Gepost op 25-02-2019
  Ik vind van wel. 15% (18 stemmen) Ik zou het graag anders zien. 5% (6 stemmen) Ik zou graag zelf bepalen hoe ik de bijdrage besteed. 31% (38 stemmen) Ik heb geen idee wat er allemaal mogelijk is. 49% ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-01-2019
  Foto: SPIn de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het. Volgens de wethouder en de kleine lettertjes in de informatiebrief is het altijd nog mogelijk om de afvalwijzer ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-01-2019
  Afgelopen weekend is door de SP leden in Flevoland het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komend statenverkiezingen op 20 maart 2019. Verder lezen »
 • Gepost op 10-11-2018
  Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-11-2018
  Drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam zijn failliet verklaard. Zilveren Kruis Achmea trekt de stekker uit de ziekenhuizen; patiënten en zorgverleners zijn de dupe. De onzekerheid is enorm, de woede nog groter. De zorgverzekeraars hebben miljarden op de plank liggen en toch schijnt er nu niet ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-11-2018
  De belofte van het nieuwe zorgstelsel was dat de zorg transparanter, toegankelijker, efficiënter en goedkoper zou worden. Het tegenovergestelde is waar. De zorg is duurder geworden, terwijl mensen steeds minder zorg vergoed krijgen. Het is totaal ondoorzichtig wat de zorg kost en wie waaraan verdient. De bureaucratie rijst de ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-10-2018
  Op maandagavond 5 november organiseert de SP in Dronten een inloopavond voor huurders van de OFW. De partij wil graag de gelegenheid bieden om ervaringen te delen over problemen die men ervaart in de communicatie met OFW. Er zijn inmiddels al een aantal situaties bekend waarbij er ernstige mankementen met de luchtventilatie in huurhuizen zijn. Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2018
  Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Flevoland ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn de speelbal ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-10-2018
  Een paar weken geleden hebben wij informatie ingewonnen bij bewoners aan en nabij De Zuid. Daarop hebben 23 bewoners aangegeven dat zij daadwerkelijk overlast ervaren. Een groot aantal bewoners waren echter niet thuis , zodat wij niet hun mening konden horen. Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2018
  Waar SP Dronten 3 weken geleden nog onvoldoende steun kreeg om de hondenbelasting af te schaffen, gaat het nu toch eindelijk gebeuren. De hondenbelasting wordt afgeschaft met ingang van 2019... Verder lezen »

CDA
 • Gepost op 19-03-2019
  CDA-fractievoorzitter PS Flevoland Chris Schotman: 'De ongerustheid in Flevoland over de zorg is terecht, en daarom moet de ziekenhuiszorg weer optimaal worden' Lelystad - Bijna 90 procent van de Flevolanders vindt dat ziekenhuiszorg in de regio koste wat het kost behouden moet blijven. De toegankelijkheid van zorg in de ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Ondanks een motie van CDA, D66, Groen Links, SP en PvdA, een petitie van 500 verontruste burgers en vele kritische reacties van inwoners, hebben de coalitiepartijen VVD, CU en LD op 28 februari ingestemd met het besluit om 25 miljoen uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-03-2019
  Vrijdag 1 maart is er door beleidsmedewerkers van Esther de Lange en leden van CDA Dronten een werkbezoek gebracht aan de Aeres Farms in Dronten. Helaas kon Esther de Lange zelf niet aanwezig zijn door ziekte. Er is een rondleiding gegeven door Ton Kempenaar over het bedrijf. Onze ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-02-2019
  Als CDA fractie waren we 29 november jl. tegen het voornemen van het college om zomaar, zonder grondig onderzoek naar alternatieven, 24,9 miljoen euro uit te geven aan renovatie van het gemeentehuis. We hebben toen alleen ingestemd met een amendement, omdat de wethouder daarmee akkoord ging met uitstel van ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-01-2019
  Gewoon iemand een goedemorgen wensen. Waarom ook niet?  Verder lezen »
 • Gepost op 24-12-2018
  Traditiegetrouw is op zaterdag 22 december door fractie-en bestuursleden van CDA Dronten een kerstgroet met een lichtje uitgedeeld in het winkelcentrum van Dronten. Verder lezen »
 • Gepost op 24-12-2018
  In december heeft het college een zienswijze op het voorontwerp Rijksinpassingsplan Windplan Groen aan de raad voorgelegd. Bij de behandeling van de zienswijze in de commissie vergadering bleken de onderlinge standpunten tussen VvE Ketelhaven en Windkoepel Groen te zijn verhard. De onzekerheid over de toegestane hoogte van een aantal ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-12-2018
  Het CDA Dronten heeft in de Raad van 29 november j.l. aandacht gevraagd voor snel internet en mobiele bereikbaarheid in het buitengebied.  Op dit moment vinden gesprekken plaats over de aanleg van glasvezel tussen LTO, de projectgroep snel internet en marktpartijen. Deze marktpartijen hebben vervolgens maximaal 3 jaar de tijd ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-11-2018
  Het voorstel van het college om voor de renovatie van het gemeentehuis zo maar even 24,9 miljoen euro uit te trekken ligt ons zwaar op de maag. Hoe is zo’n grote uitgave aan onze inwoners uit te leggen? We staan achter het uitgangspunt dat het gemeentehuis toe is aan ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-11-2018
  Donderdag 1 november is waarnemend burgemeester Ineke Bakker geïnstalleerd in de gemeente Dronten. CDA Dronten feliciteert de waarnemend burgemeester met deze benoeming en wenst haar veel succes! CDA Dronten kijkt met veel vertrouwen uit naar een goede samenwerking in de raad de komende periode.  Verder lezen »

LEEFBAAR

VVD

GROENLINKS
 • Gepost op 18-03-2019
  Aangifte in plaats van melding Minister Grapperhaus van Justitie riep afgelopen jaar journalisten nog op om aangifte te doen van bedreiging en wil dat juridisch even strafbaar stellen als het belemmeren van ambulancepersoneel. Deze aangiftes zouden een ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2019
  GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering samen met PvdA, D66, SP en CDA het college nog één keer opgeroepen om onafhankelijk onderzoek naar alternatieven te laten doen. Deze oproep vond helaas geen gehoor. Waarom het college en ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-02-2019
  Actiegroep 'Vliegop Biddinghuizen' heeft voor alle inwoners een uitstekende zienswijze opgesteld die u makkelijk zelf kunt aanpassen en indienen. Deze is hier te vinden.  Categorie  ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-02-2019
  Categorie  foto dinsdag, 12 februari, 2019 Verder lezen »
 • Gepost op 18-12-2018
  Uitgangspunten luchthaven In de nieuwe plannen worden twee cruciale uitgangspunten voor Lelystad aangepast. Namelijk het verbod op vrachtafhandeling en autonome groei. Dat laatste wil zeggen dat Lelystad alléén bedoeld is voor vluchten die plaats maken op Schiphol ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-11-2018
  Een volledig duurzame vernieuwbouw, een gemeentehuis dat klaar is voor de toekomst. Daar is GroenLinks voor, maar overtuigd dat het gevraagde budget – bijna 21 miljoen voor de verbouw en inrichting van het gemeentehuis – daarvoor ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-11-2018
  Gemeentelijke inkomsten  De gemeente heeft een aantal inkomstenbronen. We ontvangen geld van de Rijksoverheid vanuit het gemeentefonds en we kunnen een aantal belastingen heffen. De OZB voor gebouwen is daarvan wellicht de meest bekende. Maar ook hondenbelasting, ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-11-2018
  De Meerpaal lijdt al jaren achtereen verlies op het theater. Daarin is de Meerpaal niet uniek. In Nederland zijn er vrijwel geen theaters te vinden die zonder subsidie kunnen rondkomen en de subsidie die de Meerpaal ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-11-2018
  GroenLinks staat voor een democratie die verder gaat dan het stemhokje. Een democratie waarin mensen worden aangemoedigd om zich verantwoordelijk te voelen voor de inrichting van de eigen samenleving. En wij geloven in de goede ideeën ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-10-2018
  GroenLinks Kamerfractie  De raadsfractie heeft deze brief ook zelf onder de aandacht gebracht van Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet. Daarbij is expliciet aandacht gevraagd voor een volwaardige eerste hulp en verloskunde.  Daarvoor zijn een tweetal dringende redenen. “Die hebben ... Verder lezen »

PVDA