Home
Home
Menu
Kerstloop © Pieter Bosch Fotografie

SP

CDA
 • Gepost op 04-11-2022
  Wéér gaat het over containers, ditmaal stelt het CDA vragen - De Drontenaar | Nieuws uit de regio Dronten CDA raadslid Dinand Ekkel heeft schriftelijke vragen gesteld over het omruilen van de mini-containers. Er zijn veel reacties binnengekomen op brieven die de gemeente aan eenpersoon huishoudens heeft gestuurd. Waarom krijgen eenpersoon ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-11-2022
  Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van gemeente Dronten heeft CDA Dronten samen met lokale bakker Koene Tietema een uniek koekje bedacht: het Dronter Icoontje. Van de opbrengst gaat 1 euro per verpakking naar 3 goede doelen die Dronten mooier maken. Donderdag 27 oktober was ik met de heer Tietema ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-05-2022
  Samen met Willemien Wever vanmorgen bij de officiële opening van de nieuwe fietsroute door de Oostrand door marathonschaatster Bianca Roosenboom. Wat een gezellige drukte en fantastisch fietsweer! Maar liefst 21 ondernemers werken samen om dit prachtige stukje buitengebied van Dronten op de kaart te zetten. De nieuwe fietsroute is te downloaden ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-05-2022
  Tijdens de raadsvergadering van 12 mei 2022 is het nieuwe college van B&W van Dronten geïnstalleerd en beëdigd.  Siert Jan Lap is wethouder namens het CDA samen met Peter van Bergen (LD), Peter Duvekot (SP) en Lazise Hillebregt (D66). Tijdens diezelfde vergadering is Hermen van Eijken geïnstalleerd als gemeenteraadslid en Harry Haasjes ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-03-2022
  Precies 50 jaar geleden, in het voorjaar van 1972, is de gemeente Dronten ontstaan. Ter gelegenheid van deze 50e verjaardag heeft CDA Dronten in samenwerking met lokale bakker Koene Tietema een uniek koekje ontwikkeld in de vorm van het bekende beeldmerk met de 7 meerpaaltjes van Dronten. Drontenaren mogen trots zijn op ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-03-2022
  Achter de schermen is er de afgelopen weken hard gewerkt aan de anterieure overeenkomst met Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD). Een handtekening onder deze overeenkomst met BPD is een voorwaarde om het Bestemmingsplan vast te kunnen stellen. Ondanks de toezegging twee weken geleden van de wethouder, bleek de anterieure overeenkomst nog niet getekend: ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-02-2022
  Op 16 februari jl. waren fractieleden Coletta Dorenbos en Ramazan Yazir op bezoek bij het Ichthus College om te horen welke wensen en aandachtspunten er leven bij het Ichthus College ten aanzien van huisvesting. Dit in vervolg op het rondetafelgesprek met de raad over het Integraal Huisvestings Plan (IHP) waar ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-02-2022
  Als CDA-fractie herkennen we ons helemaal niet in het beeld dat door De Drontenaar wordt geschetst over de besluitvorming over de Procesnotitie voor de ontwikkeling van de Integrale Visie op de Leefomgeving. Afgelopen donderdagavond lagen er twee moties op tafel over de procesnotitie Dronten ontwikkelt: Groen Links, SP en PvdA hadden ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-02-2022
  Vanavond heb ik namens de CDA-fractie vragen aan het college gesteld over de legalisatie van de tijdelijke huisvesting aan de Roodbeenweg. Op 9 december jl. is de bouw nog stil gelegd wegens illegale bouwwerkzaamheden. Gezien alle weerstand en klachten van omwonenden, vinden we het niet uit te leggen dat de gemeente ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-01-2022
  In het kader van het Integraal Huisvestings Plan (IHP) hebben we als CDA-fractie een bezoek gebracht aan het Almere College in Dronten. We werden gastvrij ontvangen door bestuursvoorzitter Caren Japenga en facilitair manager Anja Brons. Behalve een interessant gesprek over de huisvesting (waarvoor hartelijk dank!) kregen we nog een rondleiding door ... Verder lezen »

LEEFBAAR

VVD

GROENLINKS

PVDA