Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 02-11-2018
  Donderdag 1 november is waarnemend burgemeester Ineke Bakker geïnstalleerd in de gemeente Dronten. CDA Dronten feliciteert de waarnemend burgemeester met deze benoeming en wenst haar veel succes! CDA Dronten kijkt met veel vertrouwen uit naar een goede samenwerking in de raad de komende periode.  Verder lezen »
 • Gepost op 18-10-2018
  Op 17 oktober heeft een gezelschap van 45 CDA-leden uit heel Flevoland op uitnodiging van Esther de Lange een bezoek gebracht aan het Europese Parlement in Brussel. Esther de Lange was in 2014 ook al CDA-lijsttrekker voor de EP-verkiezingen en is opnieuw voorgedragen voor de EP-verkiezingen in mei 2019. ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-09-2018
  Op 27 september heeft de gemeenteraad een positief besluit genomen over het Voorkeursalternatief Windplan Groen. Voor de gehele raad een lastig besluit, want door het hoge ambitie niveau van Regioplan Wind, de uitwerking van hoogtebeperkingen van vliegveld Lelystad en relatief recent afgegeven vergunningen aan een tweetal windmolen lijnen, moeten we ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 09-11-2018
  Donderdag 8 november werd in de gemeenteraad de begroting voor 2019 behandeld. Fractievoorzitter Roelof Siepel begon zijn bijdrage met een citaat uit het boek 'Dronten, nieuwe gemeente in nieuw land' dat in 1972 is geschreven. Het boek werd destijds door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders aan de bewoners van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2018
  "Vorige week dinsdag vroegen het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen uitstel van betaling aan. Twee dagen later was het faillissement een feit. Wat volgde was een chaotische situatie. Chaos voor patiënten en chaos voor medewerkers. Maar ook een bestuurlijke chaos, want niemand had dit zien aankomen, het bestuur van de ziekenhuizen ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-10-2018
  Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft mevrouw Ineke Bakker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Dronten. Per 1 november volgt zij Aat de Jonge op. Ineke Bakker is lid van de VVD en woont in Blokzijl. Met de benoeming van Ineke Bakker krijgt Dronten voor het eerst een ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 15-11-2018
  Gemeentelijke inkomsten  De gemeente heeft een aantal inkomstenbronen. We ontvangen geld van de Rijksoverheid vanuit het gemeentefonds en we kunnen een aantal belastingen heffen. De OZB voor gebouwen is daarvan wellicht de meest bekende. Maar ook hondenbelasting, ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-11-2018
  De Meerpaal lijdt al jaren achtereen verlies op het theater. Daarin is de Meerpaal niet uniek. In Nederland zijn er vrijwel geen theaters te vinden die zonder subsidie kunnen rondkomen en de subsidie die de Meerpaal ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-11-2018
  GroenLinks staat voor een democratie die verder gaat dan het stemhokje. Een democratie waarin mensen worden aangemoedigd om zich verantwoordelijk te voelen voor de inrichting van de eigen samenleving. En wij geloven in de goede ideeën ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 21-10-2018
    Toen ik zaterdag in de vroege avond hoorde dat Wim Kok was overleden, overviel mij een naar gevoel. Verdriet zeker, maar het was meer: een goede bekende, iemand die dichterbij was dan ik me heb gerealiseerd, is er niet meer. Als oude PvdA-er heb ik Wim Kok gezien als ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-06-2018
  Dinsdagavond hield de fractie van de PvdA haar vergadering in de Hoeksteen in Swifterbant. De vergadering werd bezocht door vertegenwoordigers van Dorpsbelangen, de klankbordgroep, de winkeliers, het medisch centrum en verontruste inwoners.  Welke idioot heeft dat bedacht Er werd intensief gesproken over het advies dat donderdag voorligt aan de gemeenteraad ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 10-11-2018
  Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-11-2018
  Drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam zijn failliet verklaard. Zilveren Kruis Achmea trekt de stekker uit de ziekenhuizen; patiënten en zorgverleners zijn de dupe. De onzekerheid is enorm, de woede nog groter. De zorgverzekeraars hebben miljarden op de plank liggen en toch schijnt er nu niet ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-11-2018
  De belofte van het nieuwe zorgstelsel was dat de zorg transparanter, toegankelijker, efficiënter en goedkoper zou worden. Het tegenovergestelde is waar. De zorg is duurder geworden, terwijl mensen steeds minder zorg vergoed krijgen. Het is totaal ondoorzichtig wat de zorg kost en wie waaraan verdient. De bureaucratie rijst de ... Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig