Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 26-04-2020
  Op vrijdag 24 april zijn er 6 inwoners van de gemeente Dronten verrast door burgemeester Jean Paul Gebben met het nieuws dat zij op een later moment een koninklijke onderscheiding zullen ontvangen. Derk Buiter, Marianne Greijdanus-Klaas, Jos van Haperen, Jan Knipscheer, Jeanette Rijpma-Leutscher en Aafke Harlaar-Poortstra van harte gefeliciteerd ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-02-2020
  Tijdens de raadsvergadering van 27 februari heeft Ferdinand Zomerman afscheid genomen van de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Coletta Dorenbos die tijdens de vergadering werd geïnstalleerd. Coletta is al even raadslid geweest tijdens het zwangerschapsverlof van Brenda Berghorst.  Verder lezen »
 • Gepost op 17-02-2020
  Om 19.30 uur start de ALV met lokale zaken van CDA afdeling Dronten (alleen voor CDA-leden). Om 20.30 uur komt CDA Tweede Kamerlid Harry van der Molen spreken over de actuele politiek en de koers van het CDA. Hierbij zijn ook niet-CDA leden van harte welkom! Harry van der Molen ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 25-06-2020
  Tijdens de laatste raadsvergadering van 2020 in Corona tijd, dus digitaal, ligt een motie "vreemd aan de orde van de dag" voor. Deze motie roept op om via actieve communicatie de aanleg en het herstel van erfsingels en windhagen actief te stimuleren. Op zich niets mis mee, want erfsingels en ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-06-2020
  Hoe groot mag Dronten worden? Die vraag kreeg de commissie laatst voor haar kiezen. Een aangenomen Tweede Kamermotie vraagt namelijk om 100.000 extra woningen in Flevoland. Dronten wordt in die motie expliciet genoemd.Dat is nogal wat! De vraag ‘hoe groot willen we worden?’ is er een die doet nadenken over ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2020
  Vandaag is het Wereldvluchtelingendag, een dag waarop over de hele wereld aandacht wordt gegeven aan vluchtelingen. Sommigen hebben een veilige plek gevonden en vertellen vandaag hun verhaal over de tijd die achter hen ligt, en over hoe ze dat nu verwerken. Anderen wachten nu in overvolle kampen in bijvoorbeeld Griekenland ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten
 • Gepost op 29-06-2020
  Het corona virus treft ook Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Welke gevolgen dit heeft voor de maatschappij en mensen persoonlijk is nog niet duidelijk. Wel lijkt zeker dat we pas aan het begin staan van een moeilijke periode die nog lang zal doordreunen. Wie persoonlijk door het virus getroffen is wensen we ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-02-2020
  Leefbaar Dronten heeft vragen gesteld over het antispeculatiebeding en de verplichting om in gekochte woningen te wonen. Verder lezen »
 • Gepost op 20-11-2019
  SAMENVATTING Voorstel College B&W Vaststellen Bestemmingsplan Lidl Dronten-West Het voorstel is helder en duidelijk. Keuzes omtrent komst Lidl zijn reeds eerder gemaakt. We zien de gevolgen van de komst van de Lidl. Hier ligt een belangrijke rol voor ondernemers en inwoners zelf. Gezien de grootte van de wijk Dronten-West (uiteindelijk 10.000 inwoners) ... Verder lezen »

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 30-07-2020
  Persbericht GroenLinks, PvdA en SP maken zich grote zorgen Dronten lijkt wel het epicentrum van misstanden te worden Dronten 29 juli 2020:   Een aanhoudende stroom van negatieve berichtgeving over werkomstandigheden en huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Dronten is reden geweest voor de drie fractievoorzitters van de lokale gemeenteraadsfracties ... Verder lezen »
 • Gepost op 22-06-2020
  Je zou het bijna vergeten in deze tijden, maar er is in Nederland nog steeds een felle discussie gaande over onze rechtsstaat, nieuwe democratie en het bestaansrecht van m.n. gevestigde politieke partijen. Toch mag niet onderschat worden dat de kracht van een democratische politieke partij  voor een belangrijk deel gebaseerd ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-05-2020
  Een markant sociaaldemocraat is niet meer. Wim Revet overleed  op 25 april in  Kraggenburg, waar hij sinds een paar maanden met zijn vrouw Joke woonde. Daarvoor was  hij sinds 1962 inwoner van Dronten/Biddinghuizen. Als consulent stadsvernieuwing  raakte hij in de jaren zestig betrokken bij de woonproblematiek en werd lid van ... Verder lezen »

 

SP Dronten

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig