Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA DrontenChristenUnie Dronten

 • Gepost op 21-11-2018
  Tijdens de commissievergadering van 20 november vergaderen we eerst over een onderwerp dat in de samenleving al breed besproken is. Breed besproken, zonder dat er veel duidelijk was. Het enige dat echt duidelijk was: de hoge kosten van €24 miljoen.Het was een ingewikkeld voorstel dat voorlag: de vernieuwbouw van het ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-11-2018
  Donderdag 8 november werd in de gemeenteraad de begroting voor 2019 behandeld. Fractievoorzitter Roelof Siepel begon zijn bijdrage met een citaat uit het boek 'Dronten, nieuwe gemeente in nieuw land' dat in 1972 is geschreven. Het boek werd destijds door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders aan de bewoners van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2018
  "Vorige week dinsdag vroegen het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen uitstel van betaling aan. Twee dagen later was het faillissement een feit. Wat volgde was een chaotische situatie. Chaos voor patiënten en chaos voor medewerkers. Maar ook een bestuurlijke chaos, want niemand had dit zien aankomen, het bestuur van de ziekenhuizen ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 18-12-2018
  Uitgangspunten luchthaven In de nieuwe plannen worden twee cruciale uitgangspunten voor Lelystad aangepast. Namelijk het verbod op vrachtafhandeling en autonome groei. Dat laatste wil zeggen dat Lelystad alléén bedoeld is voor vluchten die plaats maken op Schiphol ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-11-2018
  Een volledig duurzame vernieuwbouw, een gemeentehuis dat klaar is voor de toekomst. Daar is GroenLinks voor, maar overtuigd dat het gevraagde budget – bijna 21 miljoen voor de verbouw en inrichting van het gemeentehuis – daarvoor ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-11-2018
  Gemeentelijke inkomsten  De gemeente heeft een aantal inkomstenbronen. We ontvangen geld van de Rijksoverheid vanuit het gemeentefonds en we kunnen een aantal belastingen heffen. De OZB voor gebouwen is daarvan wellicht de meest bekende. Maar ook hondenbelasting, ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 21-10-2018
    Toen ik zaterdag in de vroege avond hoorde dat Wim Kok was overleden, overviel mij een naar gevoel. Verdriet zeker, maar het was meer: een goede bekende, iemand die dichterbij was dan ik me heb gerealiseerd, is er niet meer. Als oude PvdA-er heb ik Wim Kok gezien als ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-06-2018
  Dinsdagavond hield de fractie van de PvdA haar vergadering in de Hoeksteen in Swifterbant. De vergadering werd bezocht door vertegenwoordigers van Dorpsbelangen, de klankbordgroep, de winkeliers, het medisch centrum en verontruste inwoners.  Welke idioot heeft dat bedacht Er werd intensief gesproken over het advies dat donderdag voorligt aan de gemeenteraad ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 14-01-2019
  Foto: SPIn de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het. Volgens de wethouder en de kleine lettertjes in de informatiebrief is het altijd nog mogelijk om de afvalwijzer ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-01-2019
  Afgelopen weekend is door de SP leden in Flevoland het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komend statenverkiezingen op 20 maart 2019. Verder lezen »
 • Gepost op 10-11-2018
  Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties ... Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig