Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 26-04-2020
  Op vrijdag 24 april zijn er 6 inwoners van de gemeente Dronten verrast door burgemeester Jean Paul Gebben met het nieuws dat zij op een later moment een koninklijke onderscheiding zullen ontvangen. Derk Buiter, Marianne Greijdanus-Klaas, Jos van Haperen, Jan Knipscheer, Jeanette Rijpma-Leutscher en Aafke Harlaar-Poortstra van harte gefeliciteerd ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-02-2020
  Tijdens de raadsvergadering van 27 februari heeft Ferdinand Zomerman afscheid genomen van de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Coletta Dorenbos die tijdens de vergadering werd geïnstalleerd. Coletta is al even raadslid geweest tijdens het zwangerschapsverlof van Brenda Berghorst.  Verder lezen »
 • Gepost op 17-02-2020
  Om 19.30 uur start de ALV met lokale zaken van CDA afdeling Dronten (alleen voor CDA-leden). Om 20.30 uur komt CDA Tweede Kamerlid Harry van der Molen spreken over de actuele politiek en de koers van het CDA. Hierbij zijn ook niet-CDA leden van harte welkom! Harry van der Molen ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 23-10-2020
  Donderdag 22 oktober vergaderde de gemeenteraad over het initiatiefvoorstel van GroenLinks om de fonteintjes op het Meerpaalplein in de kleuren van de regenboog te laten branden. Onze fractie stond daar positief tegenover. Het college vond het voorstel zelfs zo goed dat het direct is aangenomen. Onze bijdrage is hier ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-09-2020
  Donderdag 17 september heeft onze raad gedebatteerd naar aanleiding van de gebeurtenissen rond CDA-raadslid Berghorst. De bijdrage van onze fractievoorzitter Marianne Witteveen kunt u hier terugkijken en lezen. De bijdragen van Marianne Witteveen in eerste en tweede termijn zijn hieronder na te lezen: Wat is dit moeilijk! Mijn eerste, onze eerste reactie is: ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-09-2020
  Dinsdag is het Prinsjesdag. We brengen graag het bericht dat we ontvingen over de Kroonbede 2020 in Dronten onder jullie aandacht:"We zijn ook in Dronten gewend om voorafgaand aan Prinsjesdag een Kroonbede te houden. We zijn hierbij geïnspireerd door de volgende tekst uit de bijbel van Paulus in de brief aan ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten
 • Gepost op 29-06-2020
  Het corona virus treft ook Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Welke gevolgen dit heeft voor de maatschappij en mensen persoonlijk is nog niet duidelijk. Wel lijkt zeker dat we pas aan het begin staan van een moeilijke periode die nog lang zal doordreunen. Wie persoonlijk door het virus getroffen is wensen we ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-02-2020
  Leefbaar Dronten heeft vragen gesteld over het antispeculatiebeding en de verplichting om in gekochte woningen te wonen. Verder lezen »
 • Gepost op 20-11-2019
  SAMENVATTING Voorstel College B&W Vaststellen Bestemmingsplan Lidl Dronten-West Het voorstel is helder en duidelijk. Keuzes omtrent komst Lidl zijn reeds eerder gemaakt. We zien de gevolgen van de komst van de Lidl. Hier ligt een belangrijke rol voor ondernemers en inwoners zelf. Gezien de grootte van de wijk Dronten-West (uiteindelijk 10.000 inwoners) ... Verder lezen »

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 20-09-2020
  Al wekenlang rommelt het in de Drontense politiek. Rommelt zeg ik met nadruk, want pas op zaterdagavond brak de bui los en kwam het CDA met een persbericht naar buiten over de positie van mevr. Berghorst binnen de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Dronten. Bij mij sloeg ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-07-2020
  Persbericht GroenLinks, PvdA en SP maken zich grote zorgen Dronten lijkt wel het epicentrum van misstanden te worden Dronten 29 juli 2020:   Een aanhoudende stroom van negatieve berichtgeving over werkomstandigheden en huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Dronten is reden geweest voor de drie fractievoorzitters van de lokale gemeenteraadsfracties ... Verder lezen »
 • Gepost op 22-06-2020
  Je zou het bijna vergeten in deze tijden, maar er is in Nederland nog steeds een felle discussie gaande over onze rechtsstaat, nieuwe democratie en het bestaansrecht van m.n. gevestigde politieke partijen. Toch mag niet onderschat worden dat de kracht van een democratische politieke partij  voor een belangrijk deel gebaseerd ... Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 14-10-2020
  Op 25 juni worden er vanuit de gemeenteraad regels opgesteld voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Bij het vaststellen daarvan riep het CDA het college van B en W op om de leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Dronten snel te verbeteren.   Verder lezen »
 • Gepost op 30-08-2020
  De SP vindt het in de huidige tijd niet verantwoord om met veel mensen de straat op te gaan. Kwetsbare mensen kiezen er voor om zoveel mogelijk thuis te blijven. Niet iedereen kan of wil voor een actie de straat op.  Want het is tijd voor actie, actie voor de ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-07-2020
  SP, Groen Links en de PvdA maken zich grote zorgen Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig