Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 16-04-2018
  ‘Dronten ken je ondernemers’. Dat was één van onze speerpunten tijdens de verkiezingscampagne. De afgelopen jaren hebben wij geconstateerd dat de gemeente Dronten haar ondernemers niet altijd goed kent en ook niet altijd weet voor welke diensten zij onze bedrijven kunnen inzetten. Motie Daarom is in november 2016 door Siert ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-04-2018
  Maandag jl. heeft de informateur, drs. H.J.M. ter Braak zijn eindadvies bekend gemaakt: na een eerste ronde van gesprekken met alle fracties adviseert hij een coalitie te vormen van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie, een drie partijen-coalitie met een minimale meerderheid van 14 zetels. De (onafhankelijke) informateur was op ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2018
  Sinds medio januari wachten we vol verwachting op het advies voor nieuwbouwlocaties in Swifterbant van de werkgroep Swifterbant Groeit. Een advies dat past bij de woonvisie 2016-2021 “Groeien met kwaliteit” zoals die in juni 2016 onder regie van toenmalig CDA-wethouder Nico Verlaan is vastgesteld. In mei 2017 is ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 22-06-2018
  Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd ‘onze’ wethouder Jaap Oosterveld te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. We hebben Jaap leren kennen als een bevlogen raadslid, een harde werker, een betrokken medemens en een bescheiden man. En precies daarom zijn wij heel blij met het lintje wat hij echt ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-06-2018
  "Zo waarlijk helpe mij God almachtig", zijn de eerste woorden die onze wethouder in zijn nieuwe rol uitspreekt. Dat getuigt van afhankelijkheid en lef. En zo kennen we ‘onze’ Jaap. We zijn blij met het nieuwe college en wensen hen allen veel wijsheid en hulp van de Timmerman bij het ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-05-2018
  ChristenUnie, VVD en Leefbaar Dronten hebben op 25 mei het coalitieakkoord ‘Naar nieuwe verbindingen’ gepresenteerd. Een ambitieus programma waarin we de hoofdlijnen voor de komende vier jaar presenteren, maar vooral ook een programma waarmee we samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties onze ambities verder uit willen werken. De ChristenUnie-fractie ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 21-06-2018
  GroenLinks kijkt terug op een plezierige samenwerking waarin onder de bezielde aanvoering van Aat Dronten een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Veel aandacht was voor de professionalisering van de gemeentelijke organisatie en veiligheid. Maar bovenal op een ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-06-2018
  Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. De locatie is het Park Weezenlanden in Zwolle ( achter het provinciehuis)  Nadere informatie staat op www.stopluchtvaartgroei.nl. GroenLinks Dronten roept  zoveel mogelijk mensen op om mee ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-06-2018
  Het presidium is de ‘agenda-commissie’ van de gemeenteraad bestaande uit de voorzitters van de commissie. In Dronten hebben we een poule van vijf commissievoorzitters die bij toerbeurt de vergadering voorzitten. Gezamenlijk stellen ze de agenda op ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-04-2018
  Gewoon een klein hilarisch moment. Over stadspromotie of citymarketing. Over trots, ambassadeurs en de inmiddels volledig achterhaalde discussie over Dronterland. Ik mis een klein beetje humor. http:// Het bericht Een beetje meer humor verscheen eerst op PvdA Dronten. Verder lezen »
 • Gepost op 11-04-2018
  Een  bijzondere raadsvergadering. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Natuurlijk is het logisch dat het CDA diep teleurgesteld is. Ook GroenLinks had gehoopt op deelname aan een coalitie. Maar de PvdA heeft in een prettig en goed gesprek met de informateur gepleit voor een smalle coalitie van drie ... Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 16-06-2018
  In de Gemeente Dronten worden er “vouchers” aangeboden om extra huishoudelijke hulp in te kunnen kopen.  De HHT, huishoudelijke toeslag.  Met deze toeslag kunt u voor € 5,00 één uur extra hulp inkopen als u huishoudelijke hulp van de WMO krijgt. Verder lezen »
 • Gepost op 15-06-2018
  SP Dronten wil van de achterkamertjespolitiek af. Dit staat ook in het verkiezingsprogramma. De Meerpaal krijgt jaarlijks miljoenen euro's subsidie. De financiële verantwoording van De Meerpaal is echter geheim. Onze fractievoorzitter Peter Duvekot begrijpt dat niet... Verder lezen »
 • Gepost op 14-06-2018
  Negenentachtig procent van een goede 400 mensen op Facebook zegt: Weg met de hondenbelasting!! Maar de raad van Dronten zegt klip en klaar: "u betaalt maar lekker wat extra omdat u een hond heeft. Want dat is toevallig het enige dier waarover we belastinng kunnen heffen. Oh ja, maar we ... Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig