Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 16-04-2018
  ‘Dronten ken je ondernemers’. Dat was één van onze speerpunten tijdens de verkiezingscampagne. De afgelopen jaren hebben wij geconstateerd dat de gemeente Dronten haar ondernemers niet altijd goed kent en ook niet altijd weet voor welke diensten zij onze bedrijven kunnen inzetten. Motie Daarom is in november 2016 door Siert ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-04-2018
  Maandag jl. heeft de informateur, drs. H.J.M. ter Braak zijn eindadvies bekend gemaakt: na een eerste ronde van gesprekken met alle fracties adviseert hij een coalitie te vormen van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie, een drie partijen-coalitie met een minimale meerderheid van 14 zetels. De (onafhankelijke) informateur was op ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2018
  Sinds medio januari wachten we vol verwachting op het advies voor nieuwbouwlocaties in Swifterbant van de werkgroep Swifterbant Groeit. Een advies dat past bij de woonvisie 2016-2021 “Groeien met kwaliteit” zoals die in juni 2016 onder regie van toenmalig CDA-wethouder Nico Verlaan is vastgesteld. In mei 2017 is ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 11-04-2018
  De ChristenUnie gaat samen met VVD en Leefbaar Dronten de mogelijkheden voor een nieuw gemeentebestuur bespreken. Daarmee wordt het advies gevolgd dat door informateur Harry ter Braak op 10 april werd uitgebracht. Het advies is tot stand gekomen na gesprekken met alle fracties en werd unaniem door de gemeenteraad overgenomen. De ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-04-2018
  Woensdag 21 maart jl. hebben 2109 Drontenaren hun vertrouwen in ons uitgesproken en hun stem uitgebracht op iemand van onze lijst kandidaten. Daarvoor zijn wij u dankbaar. We hebben onze drie zetels in de raad mogen behouden, met bijna 300 stemmen meer dan bij de vorige verkiezingen. Inmiddels zijn ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-03-2018
  Vandaag zijn natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen. Maar vandaag is het ook Wereld Down Syndroom Dag. Voor onze verkiezing van de Waardevolle Drontenaar kregen we nog een verlate inzending: alle Drontenaren met Down Syndroom werden genomineerd. Omdat vandaag ook hun dag is, en omdat zij waardevol zijn. Daar sluiten wij ons graag bij ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten
 • Gepost op 31-01-2018
  DRONTEN - Foeke Bongers, tot voor kort fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad, heeft zijn lidmaatschap van D66 opgezegd en verlaat met onmiddellijke ingang de raad. Hij heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Leefbaar Dronten. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat hij vierde op de kandidatenlijst van die partij. Verder lezen »
 • Gepost op 31-01-2018
  DRONTEN - Het onlangs opgestapte SP-gemeenteraadslid Chantal Sijtsma staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de kandidatenlijst van Leefbaar Dronten. Sijtsma gaf eerder al te kennen niet te kunnen voldoen aan de eis van de SP dat ze actief is in de wijken. Verder lezen »
 • Gepost op 31-01-2018
  Dronten, de gemeente waar rust, ruimte en groen onmiskenbaar aanwezig is. Dit zijn ook waarden waar LD zeer aan hecht. Maar die ambitie dit te behouden en versterken tevens investeren op economische groei zijn niet met elkaar in strijd. De economie van Dronten kan wel een impuls gebruiken.  Verder lezen »

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 11-04-2018
  Onderstaand de woorden van fractievoorzitter Paul Vermast tijdens het debat gisteravond:  Voorzitter,   ​In de laatste gemeenteraadsvergadering heeft GroenLinks gepleit voor een coalitie van partijen die gewonnen hebben met een werkbare meerderheid. Na lezing van de gespreksverslagen van de informateur ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-04-2018
  Nog maar één maand geleden, tijdens de jubileumbijeenkomst over 50 jaar PPR,  mochten we stil staan bij het feit dat Piet daar 50 jaar geleden al bij aanwezig was tijdens de oprichting van de PPR, één ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-04-2018
  Op basis van de uitslag zou GroenLinks pleiten voor een coalitie met een werkbare meerderheid bestaande uit winnaars van de verkiezingen. De meest voor de hand liggende coalitie is die van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie. Maar ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-04-2018
  Gewoon een klein hilarisch moment. Over stadspromotie of citymarketing. Over trots, ambassadeurs en de inmiddels volledig achterhaalde discussie over Dronterland. Ik mis een klein beetje humor. http:// Het bericht Een beetje meer humor verscheen eerst op PvdA Dronten. Verder lezen »
 • Gepost op 11-04-2018
  Een  bijzondere raadsvergadering. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Natuurlijk is het logisch dat het CDA diep teleurgesteld is. Ook GroenLinks had gehoopt op deelname aan een coalitie. Maar de PvdA heeft in een prettig en goed gesprek met de informateur gepleit voor een smalle coalitie van drie ... Verder lezen »

 

SP Dronten

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig