Home
Home
Menu
Station Dronten

Politiek Dronten

CDA Dronten
 • Gepost op 04-09-2018
  Maandagavond 10 september vergadert de CDA-fractie in Swifterbant, in De Hoeksteen. Voorafgaand aan deze vergadering is er een open inloop van 19.15 tot 19.45 uur: een gelegenheid voor inwoners van Swifterbant (CDA-leden en niet-leden) om langs te komen met een vraag of opmerking. Wilt u zich vooraf aanmelden ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2018
  De CDA-fractie heeft in de raad van 28 juni vragen gesteld aan het college over de aanbesteding voor de jeugdhulp per 1 januari 2019. Zorgaanbieders kunnen zich vanaf augustus hiervoor inschrijven en horen in oktober of zij vanaf 2019 nog jeugdhulp in Dronten mogen aanbieden. Zowel landelijk als ook in ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-04-2018
  ‘Dronten ken je ondernemers’. Dat was één van onze speerpunten tijdens de verkiezingscampagne. De afgelopen jaren hebben wij geconstateerd dat de gemeente Dronten haar ondernemers niet altijd goed kent en ook niet altijd weet voor welke diensten zij onze bedrijven kunnen inzetten. Motie Daarom is in november 2016 door Siert ... Verder lezen »ChristenUnie Dronten

 • Gepost op 04-09-2018
  Dinsdag 28 juni werd in het bijzijn van wethouder Jaap Oosterveld de eerste paal in de grond geslagen voor het achtste landschapskunstwerk in onze provincie. Provincie Flevoland schenkt dit kunstwerk aan de gemeente Dronten voor de viering van '100 jaar Zuiderzeewet'. Het ontwerp van Bob Gramsma toont de ontginning van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-07-2018
  Donderdag 5 juli besprak de raad de Kadernota 2019. Deze keer een beleidsarme Kadernota, omdat het nieuwe college kort geleden is benoemd. Het coalitieakkoord moet nog vertaald worden in een collegeprogramma. We zijn dankbaar voor de verkiezingsuitslag, en blij dat Jaap Oosterveld namens de ChristenUnie wethouder is geworden. We kijken ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-07-2018
  Dronten is hard bezig met duurzaamheid. Dat zien we vooral aan de duurzaamheidsleningen die door de gemeente worden verstrekt. Een groot aantal mensen is daardoor al geholpen aan een lening waarmee ze hun woning duurzamer kunnen maken. Voor de gemeente is het een mogelijkheid om kort te investeren, want met het ... Verder lezen »

 

Leefbaar Dronten

 

VVD Dronten

 

GroenLinks Dronten
 • Gepost op 12-07-2018
  'Wat we doen in Dronten, doen we met de samenleving,' zegt het college in het coalitieprogramma. 'Wij zien onszelf als partner en werken samen, faciliteren en maken nieuwe verbindingen.' GroenLinks ziet verbinden als middel en vertrouwen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-07-2018
  Na het overlijden van voorzitter Cebus Korteweg in oktober vorig jaar heeft Johan het voorzitterschap waar genomen. Na jaren lang het secretariaat gedaan te hebben wilde hij nu het voorzitterschap op zich nemen. Leo Broekhuis schoof ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2018
  Er staan de gemeente en inwoners grote investeringen te wachten om de komende jaren alle huizen van het gas te krijgen. En over het steunen van duurzame initiatieven heeft dit college mooie woorden geschreven in het ... Verder lezen »

 

PvdA Dronten
 • Gepost op 27-06-2018
  Dinsdagavond hield de fractie van de PvdA haar vergadering in de Hoeksteen in Swifterbant. De vergadering werd bezocht door vertegenwoordigers van Dorpsbelangen, de klankbordgroep, de winkeliers, het medisch centrum en verontruste inwoners.  Welke idioot heeft dat bedacht Er werd intensief gesproken over het advies dat donderdag voorligt aan de gemeenteraad ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-04-2018
  Vandaag was dan de dag waar ik eigenlijk al jaren naar uitkijk, maar nooit echt plannen voor had gemaakt. Tot nu. Wat zo ver weg lijkt, is opeens zo dichtbij. Een bezoek aan Henk Nijboer, tweede Kamerlid van de PvdA, is toch echt wel iets dat ik af kan strepen ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-04-2018
  Gewoon een klein hilarisch moment. Over stadspromotie of citymarketing. Over trots, ambassadeurs en de inmiddels volledig achterhaalde discussie over Dronterland. Ik mis een klein beetje humor. http:// Het bericht Een beetje meer humor verscheen eerst op PvdA Dronten. Verder lezen »

 

SP Dronten
 • Gepost op 11-09-2018
  Naar aanleiding van de actie die wij hebben gevoerd tegen de geluidsoverlast aan "de Zuid" en omliggende straten, hebben wij zesentwintig formulieren retour ontvangen. Drieëntwintig  bewoners hebben aangegeven hinder te ondervinden van het langsrijdende verkeer. Drie bewoners gaven aan geen hinder te ondervinden.  SP Dronten heeft zelf een onderzoek ingesteld ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-07-2018
  Wilt u weten wat de rechter onlangs heeft gezegd over het indiceren "schoon en leefbaar"? Aanstaande zaterdag 28 juli staan wij in het centrum van Dronten op het havenplein van 13.00 tot 15.00 uur. Wij kunnen u dan precies vertellen wat er speelt en waar u recht op hebt... Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2018
  Waar SP Dronten 3 weken geleden nog onvoldoende steun kreeg om de hondenbelasting af te schaffen, gaat het nu toch eindelijk gebeuren. De hondenbelasting wordt afgeschaft met ingang van 2019... Verder lezen »

 

D66 Dronten

 


Geen nieuwsfeed aanwezig