Home
Home
Menu
Gebak

Yoghurt ijs met chocoladesaus

Vorige Volgende
Yoghurt ijs met chocoladesaus.
Een recept voor yoghurt ijs en een recept voor chocolade-saus die je prima
met elkaar kunt combineren.
 
Het ijsrecept :
1/4 liter yoghurt
1/8 liter slagroom
50 gram witte basterdsuiker
eiwit.
 
Meng het eiwit met de suiker en de slagroom en sla die zogoed als stijf. Roer de yoghurt er doorheen en zet het mengsel een aantal uren in een diepvriesachtig ding. Af en toe doorroeren.
 
Het sausrecept :
3 eetlepels maïzena
3 eetlepels cacao
4 eetlepels suiker
1/2 liter melk.
 
Meng de suiker, de cacao en de maïzena met wat melk (klontervrij doorroeren) en breng de rest van de melk aan de kook. Roer het cacao mengsel door de melk en laat het een minuutje doorkoken. Af laten koelen en af en toe doorroeren. De saus smaakt eigenlijk naar chocoladevla, en smaakt prima bij het yoghurtijs.
  Advertentie: