Home
Home
Menu
Groente

Spaanse uien salade

Vorige Volgende
Spaanse uiensalade voor 4 personen.
Ingrediƫnten :
  • 4 tot 6 sinaasappelen
  •  200 gr liefs rode uien
  •  zout
  •  peper
  •  50 gr zwarte olijven zonder pit
  •  3 eetlepels citroensap
  •  1 theelepel suiker of honing
  •  6 eetlepels olie

Bereiding:
Schil de sinaasappelen zoals een appel en zorg ervoor dat er geen witte schilresten op het vruchtvlees achterblijven. Snijd de vruchten in dunne plakken en vang hierbij het sap op. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Schik de sinaasappelschijven en de uienringen afwisselend in lagen in een slakom en bestrooi elke laag spaarzaam met zout en peper. Verdeel de olijven over het oppervlak. Vermeng het opgevangen sinaasappelsap met het citroensap, de suiker en de honing en klop er de olie door. Giet deze dressing over de salade en zet haar minstens een uur afgedekt koel weg. Deze salade smaakt voortreffelijk. Het sap van de citrusvruchten en de olie nemen de scherpe smaak van de uien weg. Wie desondanks toch wat angstig is voor zoveel ui, overgiet ze voor gebruik met kokend water.
  
  Advertentie: