Home
Home
Menu
Visgerechten

Gemengde visschotel

Vorige Volgende
Gemengde visschotel.

Ingrediënten :
  • 250 gr garnalen
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr inktvis
  • 100 gr visfilet
  • 1 selderijstengel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel maïzena
  • olie om te frituren

Bereiding :
Maak de inktvis schoon en snijd ze in ringetjes van 2,5 cm. Snijd de visfilet in stukjes van 2,5 cm. Snijd de selderijstengel in schuine stukjes van 2,5 cm.
Meng de wijn, zout, eiwit, gember en maïzena goed door elkaar. Voeg de garnalen en de vis toe. Zeef het vocht eruit en bewaar dit.
Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in de wok.
Frituur de garnalen, vis en inktvis 2 minuten.
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Haal de olie, op een eetlepel na, uit de wok. Verhit de olie weer goed en roerbak de wortel en selderie 3 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak nog drie minuten.
Voeg het vismengsel en het vocht toe en blijf voorzichtig scheppen tot het door en door heet is.
  Advertentie: