Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Hollandse zuurkool

Vorige Volgende
Hollandse zuurkool
Ingredienten :
  • 1 zakje zuurkool
  • 500 gram magere runderlappen
  • 1 ui
  • zout en peper
  • ca. 3 lepels boter
  • tijm en laurierblad
  • 2 theel. paprikapoeder
  • enkele zilveruitjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1 lepel bloem
  • aardappelpuree

Bereiding :
Snijd het vlees aan stukken.Bestrooi deze met zout en peper en braad het met gesnipperde ui in boter. Strooi de paprikapoeder erop en laat dit even mee fruiten. Voeg nu de bloem toe, roer dit goed door en laat het verder fruiten tot de bloem mooi goudkleurig is. Voeg nu de tijm, het laurierblad, de zilveruitjes en de rode wijn toe. Roeren en desgewenst water toevoegen. Laat het vlees nu op een heel zacht vuurtje gaarstoven. Ondertussen wordt de zuurkool in 25 minuten gaargekookt en de aardappelpuree gemaakt.
Smeer nu een diepe vuurvaste schaal met boter in en vul de bodem met puree. Daarop legt u zuurkool en dan het vlees in een dikke saus. Daarop weer zuurkool en tenslotte de rest van de puree decoratief in een hekwerk van kruislings over elkaar liggende repen. Voordat u de schotel in.de oven zet enkele klontjes boter op de puree verdelen. Zo wordt de schotel goudbruin gebakken zonder te verbranden.
  Advertentie: