Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Kalfskotelet met citroen-peterseliesau

Vorige
Kalfskotelet met citroen-peterseliesaus voor 4 personen.
Ingredienten :
  • 4 kalfskoteletten
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 2 eetlepels crème frâche
  • witte peper, zout
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding :
Wrijf het vlees stevig in met oliefolie en peper naar smaak. laat het afgedekt buiten de koelkast ca. 30 minuten op temperatuur komen. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon en snijd er 4 mooie plakjes uit. Pers de rest van de vrucht uit. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag even voor op hoog vuur. Temper het vuur tot op halve stand. Leg het vlees in de pan, bak het al bewegend door met een spatel over de bodem van de pan te schuiven en regelmatig te keren. Bak het vlees in ca. 6-8 minuten naar wens rosé of gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het direct met zout naar smaak. Leg de plakjes citroen erop en houd de koteletten warm. Schenk de wijn met 3 dl heet water in de pan en breng alles op een hoog vuur aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het citroensap toe. Laat alles op een hoog vuur inkoken. Voeg de crème frâche en de peterselie toe en warm kort door. Serveer de saus bij de koteletten. Lekker met nieuwe aardappeltjes en peentjes.
  Advertentie: