Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Kipfilet met asperges

Vorige Volgende
Kipfilet met asperges voor 2 personen.
Ingrediƫnten :
  • kipfilet (2 enkele)
  • verse asperges (ong. 600 Ć  700 gram)
  • boter
  • bloem
  • witte wijn
  • peper & zout
  •  
Bereiding
Sla de kipfilet plat en doe er verse peper op. Schil de verse asperges en snijd een deel (genoeg voor 2 dl aspergepuree) in kleine stukken. Kook alle asperges (zowel de hele als de stukken).
Als de asperges gaar zijn, pureer je de kleine stukken, vervolgens smelt je boter in een pannetje. Hieraan voeg je wat bloem toe (eerst ongeveer 3 eetlepels vervolgens kijk je of het dan wel dik genoeg wordt). Voeg hier de aspergepuree aan toe en een scheutje witte wijn.
Rol de gare, hele, asperges in de kipfilet, en braad deze even aan in de koekenpan. Hierna zet je de kipfilet ongeveer 10 minuten in de oven. Als de kipfilet uit de oven komt, doe je de saus erover.
Je kunt dit gerecht goed serveren met pasta (lintmacaroni of tagliatella o.i.d.) of met een 'zachte' aardappelvariant, zoals pommes duchesses.
  Advertentie: