Home
Home
Menu
Visgerechten

Scholfilets uit Bretagne

Vorige Volgende
Scholfilets uit Bretagne.
Ingrediënten :
  • 750 gr scholfilet
  • 4 fijngesnipperde sjalotjes
  • 2 el franse mosterd
  • ½ liter droge witte wijn
  • 100 gram koude boter
  • Sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
 
Bereiding :
Beboter een ovenschaal en leg daarin de sjalotjes. Giet de wijn en ¼ liter water erop. Was en droog de filets en leg ze in de schaal. Strooi er peper en zout en gehakte peterselie over. Dek de schaal af met folie en zet de vis in een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden. Haal de filets dan uit de schotel en houd ze warm.
Laat het kookvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Roer er van het vuur de mosterd door. Zet de pan op uiterst laag vuur of op een plaatje en klop er steeds bij hele kleine beetjes (niet groter dan een theelepel), de boter door. Voeg het volgende klontje pas toe wanneer het vorige echt goed gesmolten is.
Giet er het citroensap bij en proef of de saus nog wat peper en/of zout nodig heeft.
Giet de saus over de vis en dien direct op. 
  Advertentie: