Home
Home
Menu
Visgerechten

Zalmfilet op courgette en tomaten

Vorige Volgende
Zalmfilet op courgette en tomaten voor 4 personen
Ingrediƫnten :
  • 4 zalmfilets (a 150 g)
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper
  • el plantaardige olie
  • 4 kruidnagelen
 
Voor de groente
  • 350 g courgettes
  • 1 klein knoflookteentje
  • 300 g vleestomaten
  • tl verse tijm
 
Bereiding :
De zalmfilets afspoelen en droog deppen. Eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten.
De courgettes wassen, steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De knoflook schoonmaken. Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden.
De helft van de olie in een koekenpan verhitten. De courgette kort bakken. De knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles opsmaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren.
Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-baklaag verhitten, filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. Aan beide kanten ongeveer 4 min. bakken. Voorzichtig omdraaien!
De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen. De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels en peterselie.
  Advertentie: