Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

25 jaar Breemhaar: van eenmanszaak naar toponderneming.

Dit jaar bestaat de onderneming van de Flevolandse ondernemer Meine Breemhaar 25 jaar. Als éénmanszaak in november 1989 onder de naam Prosu begonnen is het bedrijf van Breemhaar inmiddels uitgegroeid tot een conglomeraat van 36 bedrijven dat werk biedt aan 650 mensen en jaarlijks een omzet heeft van ruim 40 miljoen euro. Op 29-jarige leeftijd, twee jaar na het afronden van zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, richtte Meine Breemhaar in Swifterbant zijn bedrijf Prosu op. In 1998 wijzigde de naam in Breemhaar Beheer BV en sindsdien is de beheersmaatschappij, nu gevestigd in Dronten, uitgegroeid tot een onderneming met de sub holdings MAC3PARK, KMM Groep en Pitteloo Capital als stevig fundament. Tezamen zijn deze holdings met een flink aantal bedrijven en deelnemingen actief in Almere, Lelystad, Dronten, Emmeloord , maar ook in Den Haag, Boskoop, Zaltbommel en Soest in verschillende sectoren; zoals vastgoed, industrie, zakelijke dienstverlening, informatiebeheer, kennisoverdracht, marketing, media, onderwijs en bedrijfsfinanciering.

Best Managed Company
25 jaar lang heeft Meine Breemhaar, samen met zijn vrouw Mieke, de zakelijke touwtjes van zijn onderneming strak in handen. Zijn leiderschapsstijl en –aanpak - waarvan de Flevolandse economie dagelijks de vruchten plukt - leverde hem in 2008 de prestigieuze Deloitte onderscheiding ‘Best Managed Company’ op en in 2011 kwam hij als winnaar uit een Flevolandse publiekverkiezing en ontving de titel ‘Held van Flevoland’. Ook maatschappelijk is Meine Breemhaar actief. Zo was hij jarenlang voorzitter en boegbeeld van de Flevolandse afdeling van VNO-NCW en thans lid van het landelijk bestuur van deze werkgeversorganisatie namens welke hij ook zitting heeft in de Higher Education Development Board. Hij is beschermheer van de Stichting Flevopenningen, die jaarlijks de verkiezing van de Flevolandse topondernemingen organiseert. Voorts was hij vicevoorzitter van de SER Flevoland en voorzitter van de voetbalvereniging asvDronten.

Track records
Enkele kerngegevens en track records van Breemhaar Beheer: met 135.000 m2 is MAC3PARK de grootste aanbieder van zakelijk vastgoed in Flevoland; honderdduizenden studenten en inburgeraars zijn opgeleid en getoetst door aan het gerenommeerde onderwijsinstituut IVIO; Prosu beschikt over de grootste Agri-food databank voor sales- en marketingdoeleinden van de Benelux; Karmac is de grootste particuliere bibliotheekservice van Nederland en één van de leidende bedrijven op het gebied van documentmanagement; Metafoor is een van de grootste uitzendbureau’s voor onderwijspersoneel en toonaangevend op het gebied van strategisch vastgoedmanagement en ruimtelijke ordening; het KMM-fonds heeft ruim 125 maatschappelijke projecten gesteund in binnen- en buitenland; de KMM Academy heeft onder andere 200 HBO/WO managementtrainees aangenomen en intern opgeleid; investeringsfonds Pitteloo Capital heeft succesvolle investeringen in innovatieve bedrijven waaronder DTC, producent van compos! ietonderdelen voor de luchtvaart, educatieve uitgeverij KleurRijker en rondkartonnage bedrijf Vlieger.

Op zaterdag 13 september wordt het 25-jarig jubileum van Breemhaar Beheer met een groots feest in Lelystad gevierd. Genodigden krijgen een jubileumfeest aangeboden met ondermeer optredens van nationale sterren als Niek Boes, Glennis Grace en Dré Hazes en meerdere kleinere optredens en interessante workshops.

 

Terug naar overzicht

25 jaar Breemhaar: van eenmanszaak naar toponderneming. Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Akke de Boer Robert Vijn Traktoren B.V. Pieter Bosch fotografie Lirion Kunstvereniging Galerie Dronten Comfortboats Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Maria Schlepers Flevocoaching ShipWoodshop La Tonnelle Tuinhuizen Windturbineservice B.V. Chalet 15 Farm Date De Boer Bouwzaken Technisch Bureau Nigo Notaris Nieuwdam Otter Tuinhuizen Dop en Erwt Safebox Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Van Vliet Jacht Interieurs Cadema Dakwerken Flevodrip Hondenpension De Toren hoeve ADS Inspectie Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Nijk Agrarische Dienstverlening AWE constructiebureau SailBest Voetverzorging Flevoland Endless webdesign De meiden Windpark Kubbeweg SHK koeriersdiensten Mobiele tribune verhuur Aeres Bedrijvencentrum BuitenVitaal Everun Nederland Bewaaradvies.nl Thea Hussaarts LoveInCare Tarieven specialist