Home
Home
Menu
de Meerpaal

800 werkzoekenden op De Dag van de 1000 Voorbeelden

banenmarkt.jpg Donderdag 14 maart vonden maar liefst 800 werkzoekenden de weg naar Flevolands grootste banenbeurs ooit. Onder het motto “Vliegensvlug Naar Werk!” werden er 314 matches gerealiseerd, wat betekent dat deze werkzoekenden concreet uitzicht hebben op werk
Vliegensvlug Naar Werk! werd gehouden in de nieuwe terminal van Lelystad Airport op de landelijke Dag Van de 1000 Voorbeelden, waarbij werkgevers die actief zijn op de inclusieve arbeidsmarkt in het zonnetje werden gezet. Het banenevent was de tweede Lelystadse editie van de succesvolle Flevoland Werkt! Banencarrousel van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), die eerder de steden Almere, Dronten en Emmeloord aandeed. In oktober verleden jaar werd de Banencarrousel bij Werkbedrijf Lelystad aan de Vaartweg gehouden. Met veertig deelnemende werkgevers en ruim 300 bezoekers slaagde de organisatie er toen in om honderdzestig matches te realiseren. “Dat aantal hebben we vrijwel weten te verdubbelen”, zei een tevreden Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad. Zijn eerder aangekondigde record werd daarmee gerealiseerd.

Werkbedrijf Lelystad nam samen met UWV en Flevoland Werkt! het initiatief voor de grote banenbeurs, die donderdagmorgen op gepaste wijze door wethouder John van den Heuvel werd geopend. Van den Heuvel heette ruim tachtig werkgevers welkom en toonde zich verheugd met de samenwerking met Lelystad Airport die de nieuwe terminal, conferentieruimte en parkeerplaats beschikbaar stelde voor de grote bannenbeurs. Na afloop van de succesvolle banenbeurs zei wethouder Van Heuvel er van overtuigd te zijn dat evenementen zoals ‘Vliegensvlug naar Werk!’ de juiste instrumenten zijn om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Hij sprak de wens uit dat er nog dit jaar een tweede editie van ‘Vliegensvlug naar Werk!’ komt.

Aansluitend op het banenevenement organiseerde het Lelystad Akkoord in de middag voor Lelystadse werkgevers een seminar in het kader van inclusief werkgeverschap. Gastspreker was Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije. Voor een gehoord van honderd werkgevers schetste hij het brede perspectief van de Nederlandse economie om vervolgens op de arbeidsmarktsituatie in Flevoland in te gaan.

 

Terug naar overzicht

800 werkzoekenden op De Dag van de 1000 Voorbeelden Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Hondenpension De Toren hoeve Flevocoaching Voetverzorging Flevoland Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Bewaaradvies.nl Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Mobiele tribune verhuur Cadema Dakwerken Endless webdesign Aeres Bedrijvencentrum Windpark Kubbeweg Nigo Nijk Agrarische Dienstverlening SHK koeriersdiensten Money logistics cashmanagement AWE constructiebureau Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Akke de Boer La Tonnelle Tuinhuizen PV Systems zonnepanelen Windturbineservice B.V. Hilde Boers PR Everun Nederland Lirion Van Vliet Jacht Interieurs Farm Date SailBest Maxi-trade Chakti Total Body Center Libero'99 Flevoflex Robert Vijn Traktoren B.V. Pieter Bosch fotografie Opel treffen Concrete & Wood - Creatief met hout en beton De Boer Bouwzaken Technisch Bureau Nigo Dop en Erwt Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Maria Schlepers BuitenVitaal ShipWoodshop Kunstcollectief Dronten Hilde Boers PR