Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

85.000 handtekeningen voor actie tegen dierenleed Oostvaardersplassen

Internationale reacties van verontwaardiging over de situatie in Oostvaardersplassen (OVP) en steun voor petitie om politiek te manen tot duurzame actie.
LELYSTAD, 20180323 -- Bioloog Patrick van Veen plaatste nog geen twee weken geleden een opiniestuk op social media over de misstanden en, volgens hem, verwijtbaar dierenleed bij de grote grazers in de Oostvaardersplassen, provincie Flevoland. Dit Engelstalig artikel is bedoeld om internationaal aandacht te vragen voor deze schrijnende situatie van dierenleed. Het vormt de basis voor een petitie die inmiddels meer dan 85.000 keer is ondertekend en veel verbaasde reacties oproept uit de hele wereld dat dit mogelijk is in Nederland.


Doordat de OVP een gesloten natuurgebied is, is volgens Van Veen de kans op problemen, zoals explosieve groei van de populatie met als gevolg uithongering tijdens de winter, voorspelbaar en is de beheerder verwijtbaar gedrag aan te rekenen. In de petitie roept hij dan ook op tot vier kern-acties:

Onmiddellijk bijvoeren, onder advies en begeleiding van onafhankelijke experts, Volledige toegang tot de OVP voor onafhankelijke inspecties en pers in overleg, Het opstellen van een lange termijn-beheersplan teneinde het dierenleed OVP in de toekomst te voorkomen; De aansprakelijkheid van de Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,  Provinciaal bestuur en Staatsbosbeheer te formuleren en verdere acties hierin niet uit te sluiten, indien noodzakelijk.

Met deze internationale steun door middel van deze petitie, zullen actievoerders en experts komende dagen de overheden en de politiek aanspreken om actie te ondernemen teneinde verder onnodig dierenleed OVP te stoppen en te komen tot duurzame plannen. Ook in Brussel zullen zij in actie komen om Europese steun voor de OVP onder druk te zetten.

Terug naar overzicht

85.000 handtekeningen voor actie tegen dierenleed Oostvaardersplassen Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Notaris Nieuwdam Windturbineservice B.V. Bewaaradvies.nl Kunstcollectief Dronten Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Dop en Erwt AWE constructiebureau Robert Vijn Traktoren B.V. Money logistics cashmanagement SailBest Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Cadema Dakwerken Everun Nederland SHK koeriersdiensten Akke de Boer Mobiele tribune verhuur Flevodrip Voetverzorging Flevoland Thea Hussaarts Windpark Kubbeweg Hilde Boers PR La Tonnelle Tuinhuizen Hondenpension De Toren hoeve ADS Inspectie De Boer Bouwzaken Comfortboats Flevocoaching Pieter Bosch fotografie Opel treffen LoveInCare Chalet 15 Technisch Bureau Nigo Aeres Bedrijvencentrum Safebox BuitenVitaal Endless webdesign Farm Date Van Vliet Jacht Interieurs Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Flevoflex Otter Tuinhuizen Nijk Agrarische Dienstverlening Chakti Total Body Center Lirion