Home
Home
Menu
de Meerpaal

85.000 handtekeningen voor actie tegen dierenleed Oostvaardersplassen

Internationale reacties van verontwaardiging over de situatie in Oostvaardersplassen (OVP) en steun voor petitie om politiek te manen tot duurzame actie.
LELYSTAD, 20180323 -- Bioloog Patrick van Veen plaatste nog geen twee weken geleden een opiniestuk op social media over de misstanden en, volgens hem, verwijtbaar dierenleed bij de grote grazers in de Oostvaardersplassen, provincie Flevoland. Dit Engelstalig artikel is bedoeld om internationaal aandacht te vragen voor deze schrijnende situatie van dierenleed. Het vormt de basis voor een petitie die inmiddels meer dan 85.000 keer is ondertekend en veel verbaasde reacties oproept uit de hele wereld dat dit mogelijk is in Nederland.


Doordat de OVP een gesloten natuurgebied is, is volgens Van Veen de kans op problemen, zoals explosieve groei van de populatie met als gevolg uithongering tijdens de winter, voorspelbaar en is de beheerder verwijtbaar gedrag aan te rekenen. In de petitie roept hij dan ook op tot vier kern-acties:

Onmiddellijk bijvoeren, onder advies en begeleiding van onafhankelijke experts, Volledige toegang tot de OVP voor onafhankelijke inspecties en pers in overleg, Het opstellen van een lange termijn-beheersplan teneinde het dierenleed OVP in de toekomst te voorkomen; De aansprakelijkheid van de Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,  Provinciaal bestuur en Staatsbosbeheer te formuleren en verdere acties hierin niet uit te sluiten, indien noodzakelijk.

Met deze internationale steun door middel van deze petitie, zullen actievoerders en experts komende dagen de overheden en de politiek aanspreken om actie te ondernemen teneinde verder onnodig dierenleed OVP te stoppen en te komen tot duurzame plannen. Ook in Brussel zullen zij in actie komen om Europese steun voor de OVP onder druk te zetten.

Terug naar overzicht

85.000 handtekeningen voor actie tegen dierenleed Oostvaardersplassen Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Chakti Total Body Center Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh ShipWoodshop Lirion Robert Vijn Traktoren B.V. De meiden Bewaaradvies.nl Opel treffen Hondenpension De Toren hoeve Voetverzorging Flevoland Everun Nederland Pieter Bosch fotografie Akke de Boer Hilde Boers PR Technisch Bureau Nigo Dop en Erwt SailBest BuitenVitaal Libero'99 Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny AWE constructiebureau La Tonnelle Tuinhuizen Maria Schlepers Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Victor Video Windturbineservice B.V. Kunstcollectief Dronten Flevocoaching Cadema Dakwerken Van Vliet Jacht Interieurs SHK koeriersdiensten De Boer Bouwzaken PV Systems zonnepanelen Nigo Thea Hussaarts Mobiele tribune verhuur Nijk Agrarische Dienstverlening Otter Tuinhuizen Windpark Kubbeweg Hilde Boers PR Comfortboats Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Aeres Bedrijvencentrum Flevoflex