Home
Home
Menu
de Meerpaal

AED Sv Reaal Dronten kan nu ook buurtbewoners redden

AEDbuitenkant.jpg Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden. Te weinig AED’s buiten
Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan vele levens redden als er een AED die buiten hangt in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen en bedrijven hebben een AED, maar hangen deze binnen, in een pand dat ook nog eens ’s nachts vaak gesloten is. Om meer AED’s naar buiten te krijgen, is de Hartstichting in actie gekomen door sportverenigingen in heel Nederland te vragen hun AED buiten te hangen. Sportverenigingen liggen vaak in woonwijken en hebben een AED tot hun beschikking. Door deze buiten te hangen kunnen zij gemakkelijk de veiligheid van hun buurt vergroten.
 
AED Sv Reaal Dronten naar buiten voor de buurt
Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid. Sv Reaal Dronten in Dronten draagt deze actie een warm hart toe en plaatst zijn AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten. Vanaf heden is deze dus beschikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat de vereniging gesloten is.
 
Oproepsysteem reanimatie
De AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. Dit oproepsysteem is landelijk actief en het aanmelden van AED’s bij dit oproepsysteem kan daadwerkelijk het verschil maken. Op dit moment zijn er nog te weinig AED’s aangemeld bij dit systeem. Hier probeert de Hartstichting door deze landelijke actie verandering in te brengen.
 
 

Terug naar overzicht

AED Sv Reaal Dronten kan nu ook buurtbewoners redden Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Technisch Bureau Nigo Victor Video Voetverzorging Flevoland De Boer Bouwzaken Windturbineservice B.V. Dop en Erwt Akke de Boer SailBest Cadema Dakwerken Thea Hussaarts Concrete & Wood - Creatief met hout en beton SHK koeriersdiensten La Tonnelle Tuinhuizen Everun Nederland PV Systems zonnepanelen Opel treffen Libero'99 Money logistics cashmanagement Hondenpension De Toren hoeve Mobiele tribune verhuur Flevocoaching Robert Vijn Traktoren B.V. Maria Schlepers AWE constructiebureau Hilde Boers PR Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Chakti Total Body Center Flevoflex Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Chalet 15 Windpark Kubbeweg Pieter Bosch fotografie Flevodrip Otter Tuinhuizen Aeres Bedrijvencentrum Lirion Bewaaradvies.nl Kunstcollectief Dronten Endless webdesign Van Vliet Jacht Interieurs LoveInCare BuitenVitaal