Home
Home
Menu
de Meerpaal

AED Sv Reaal Dronten kan nu ook buurtbewoners redden

AEDbuitenkant.jpg Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden. Te weinig AED’s buiten
Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan vele levens redden als er een AED die buiten hangt in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen en bedrijven hebben een AED, maar hangen deze binnen, in een pand dat ook nog eens ’s nachts vaak gesloten is. Om meer AED’s naar buiten te krijgen, is de Hartstichting in actie gekomen door sportverenigingen in heel Nederland te vragen hun AED buiten te hangen. Sportverenigingen liggen vaak in woonwijken en hebben een AED tot hun beschikking. Door deze buiten te hangen kunnen zij gemakkelijk de veiligheid van hun buurt vergroten.
 
AED Sv Reaal Dronten naar buiten voor de buurt
Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid. Sv Reaal Dronten in Dronten draagt deze actie een warm hart toe en plaatst zijn AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten. Vanaf heden is deze dus beschikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat de vereniging gesloten is.
 
Oproepsysteem reanimatie
De AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. Dit oproepsysteem is landelijk actief en het aanmelden van AED’s bij dit oproepsysteem kan daadwerkelijk het verschil maken. Op dit moment zijn er nog te weinig AED’s aangemeld bij dit systeem. Hier probeert de Hartstichting door deze landelijke actie verandering in te brengen.
 
 

Terug naar overzicht

AED Sv Reaal Dronten kan nu ook buurtbewoners redden Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Akke de Boer Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Pieter Bosch fotografie SHK koeriersdiensten Money logistics cashmanagement Maria Schlepers ShipWoodshop Nijk Agrarische Dienstverlening PV Systems zonnepanelen Opel treffen De Boer Bouwzaken Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Dop en Erwt Flevoflex Otter Tuinhuizen Mobiele tribune verhuur Everun Nederland Chakti Total Body Center Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny De meiden SailBest Thea Hussaarts Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Technisch Bureau Nigo Cadema Dakwerken Bewaaradvies.nl Libero'99 Flevocoaching Comfortboats Farm Date Van Vliet Jacht Interieurs Chalet 15 Hilde Boers PR LoveInCare Windpark Kubbeweg Windturbineservice B.V. BuitenVitaal Hondenpension De Toren hoeve La Tonnelle Tuinhuizen Victor Video Robert Vijn Traktoren B.V. AWE constructiebureau Lirion Endless webdesign