Home
Home
Menu
de Meerpaal

Asielzoekerscentra open dag

Veel asielzoekerscentra, waaronder azc’s in Flevoland, openen op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Deze landelijke open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Vorig jaar trok de open azc dag ruim 40.000 bezoekers. 
  Uitnodiging
De organisaties nodigt belangstellenden graag uit om op 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur langs te komen bij een of meerdere deelnemende azc’s om een indruk te krijgen van de activiteiten en de werkzaamheden op een locatie en om kennis te maken met de bewoners. In Flevoland doen azc Dronten, azc Almere en azc Zeewolde mee aan de open azc dag. Azc Luttelgeest doet dit jaar niet mee ivm werkzaamheden op de locatie. In verband met beperkte parkeerruimte op sommige locaties, wordt aangeraden indien mogelijk op de fiets te komen. 
 
Bijzondere ontmoetingen
Op de locaties worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Ontmoeting staat hierbij centraal. In het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan en zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst. 

Website
Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en de activiteiten rondom de open dag kunnen zich via de website hiervoor aanmelden. Ook is er op de website een overzicht beschikbaar van de deelnemende opvanglocaties en de programma’s.

Terug naar overzicht

Asielzoekerscentra open dag Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Windturbineservice B.V. Farm Date Nijk Agrarische Dienstverlening Windpark Kubbeweg Nigo Opel treffen Dop en Erwt Flevoflex AWE constructiebureau PV Systems zonnepanelen De meiden Victor Video Libero'99 Akke de Boer Hilde Boers PR Endless webdesign Kunstcollectief Dronten Everun Nederland Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Money logistics cashmanagement Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Maria Schlepers Hilde Boers PR Pieter Bosch fotografie Cadema Dakwerken Bewaaradvies.nl Flevocoaching De Boer Bouwzaken SHK koeriersdiensten Van Vliet Jacht Interieurs Chakti Total Body Center BuitenVitaal Otter Tuinhuizen Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Technisch Bureau Nigo ShipWoodshop Maxi-trade Mobiele tribune verhuur Lirion La Tonnelle Tuinhuizen Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Aeres Bedrijvencentrum Hondenpension De Toren hoeve Voetverzorging Flevoland