Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Asielzoekerscentra open dag

Veel asielzoekerscentra, waaronder azc’s in Flevoland, openen op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Deze landelijke open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Vorig jaar trok de open azc dag ruim 40.000 bezoekers. 
  Uitnodiging
De organisaties nodigt belangstellenden graag uit om op 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur langs te komen bij een of meerdere deelnemende azc’s om een indruk te krijgen van de activiteiten en de werkzaamheden op een locatie en om kennis te maken met de bewoners. In Flevoland doen azc Dronten, azc Almere en azc Zeewolde mee aan de open azc dag. Azc Luttelgeest doet dit jaar niet mee ivm werkzaamheden op de locatie. In verband met beperkte parkeerruimte op sommige locaties, wordt aangeraden indien mogelijk op de fiets te komen. 
 
Bijzondere ontmoetingen
Op de locaties worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Ontmoeting staat hierbij centraal. In het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan en zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst. 

Website
Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en de activiteiten rondom de open dag kunnen zich via de website hiervoor aanmelden. Ook is er op de website een overzicht beschikbaar van de deelnemende opvanglocaties en de programma’s.

Terug naar overzicht

Asielzoekerscentra open dag Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Flevocoaching Akke de Boer Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Van Vliet Jacht Interieurs Windpark Kubbeweg BuitenVitaal Thea Hussaarts Comfortboats SHK koeriersdiensten Tarieven specialist Otter Tuinhuizen Windturbineservice B.V. Hondenpension De Toren hoeve Technisch Bureau Nigo Robert Vijn Traktoren B.V. Everun Nederland De Boer Bouwzaken ShipWoodshop LoveInCare Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Cadema Dakwerken Nijk Agrarische Dienstverlening De meiden La Tonnelle Tuinhuizen Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh ADS Inspectie SailBest Mobiele tribune verhuur Maria Schlepers Flevodrip Pieter Bosch fotografie Bewaaradvies.nl Farm Date AWE constructiebureau Aeres Bedrijvencentrum Chalet 15 Lirion Voetverzorging Flevoland Notaris Nieuwdam Dop en Erwt Kunstvereniging Galerie Dronten Safebox Endless webdesign