Home
Home
Menu
de Meerpaal

Asielzoekerscentra open dag

Veel asielzoekerscentra, waaronder azc’s in Flevoland, openen op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Deze landelijke open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Vorig jaar trok de open azc dag ruim 40.000 bezoekers. 
  Uitnodiging
De organisaties nodigt belangstellenden graag uit om op 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur langs te komen bij een of meerdere deelnemende azc’s om een indruk te krijgen van de activiteiten en de werkzaamheden op een locatie en om kennis te maken met de bewoners. In Flevoland doen azc Dronten, azc Almere en azc Zeewolde mee aan de open azc dag. Azc Luttelgeest doet dit jaar niet mee ivm werkzaamheden op de locatie. In verband met beperkte parkeerruimte op sommige locaties, wordt aangeraden indien mogelijk op de fiets te komen. 
 
Bijzondere ontmoetingen
Op de locaties worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Ontmoeting staat hierbij centraal. In het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan en zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst. 

Website
Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en de activiteiten rondom de open dag kunnen zich via de website hiervoor aanmelden. Ook is er op de website een overzicht beschikbaar van de deelnemende opvanglocaties en de programma’s.

Terug naar overzicht

Asielzoekerscentra open dag Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

PV Systems zonnepanelen Pieter Bosch fotografie Flevoflex Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Kunstcollectief Dronten Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Hondenpension De Toren hoeve Comfortboats Aeres Bedrijvencentrum SHK koeriersdiensten Endless webdesign Opel treffen Mobiele tribune verhuur Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Cadema Dakwerken Victor Video Flevocoaching Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren B.V. Technisch Bureau Nigo Windpark Kubbeweg Lirion De meiden AWE constructiebureau Money logistics cashmanagement Voetverzorging Flevoland Nijk Agrarische Dienstverlening Chakti Total Body Center ShipWoodshop De Boer Bouwzaken Bewaaradvies.nl Hilde Boers PR Thea Hussaarts BuitenVitaal Maria Schlepers Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Everun Nederland Libero'99 Windturbineservice B.V. Akke de Boer Otter Tuinhuizen La Tonnelle Tuinhuizen LoveInCare Chalet 15