Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

De cultuur van het avontuur

Onder de titel `De cultuur van het avontuur`organiseert Genootschap Flevo op 7 mei 2019 een aansprekend symposium over 50 jaar wonen in Dronten en omstreken. In dit symposium komen de verschillende vraagstukken over het wonen in hun samenhang aan de orde. Landelijk, provinciaal en vanuit het gezichtspunt van een innoverende woningcorporatie. Genootschap Flevo heeft hiervoor weer een aantal uitstekende sprekers uitgenodigd.
Het spits zal worden afgebeten door Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft. Hoe kan de woningmarkt inspelen op demografische veranderingen, trends en ontwikkelingen? Hoe komen vraag en aanbod bij elkaar?

Flevoland is met veel ambitie ontworpen op basis van de nieuwste stedenbouwkundige inzichten. Hoe staat het met het innoverend vermogen van Flevoland en hoe zien we dat terug in de woningbouw? Mary Haselager, hoofd Gebiedsprogramma’s en Europa van de provincie Flevoland, zal hier nader op ingaan.

Aansluitend zal Truus Sweringa, directeur bestuurder van de 50-jarige woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten, haar visie verwoorden over hoe een lokale woningcorporatie op al deze ontwikkelingen kan inspelen. Welke uitdagingen en kansen kunnen worden benut?

De sprekers zullen vervolgens onder leiding van bestuurslid Hennie Bogaards, het gesprek met elkaar en met de zaal aangaan.
Het symposium vindt plaats op 7 mei 2019, van 13.30 tot 17.00 uur in De Meerpaal, De Rede 80 in Dronten. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving van De Meerpaal. Leden van Genootschap Flevo en genodigden van OFW hebben gratis toegang tot het symposium. Andere belangstellenden dienen tegelijk met hun aanmelding een bedrag van €17,50 over te maken op IBAN NL 53 INGB 0000 349818 van Genootschap Flevo te Lelystad onder vermelding van de naam van de deelnemer(s).

Genootschap Flevo zet zich al 80 jaar in voor kennisvermeerdering en debat betreffende de ontwikkeling van het IJsselmeergebied. De veranderingsprocessen op ruimtelijk, economisch, sociaal en cultureel gebied staan centraal in zijn activiteiten. Het Genootschap Flevo staat open voor diverse meningen en zienswijzen en dat zal zonder meer blijken op het symposium “De Cultuur van het avontuur”.

Terug naar overzicht

De cultuur van het avontuur Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie





Premium bedrijven

Pieter Bosch fotografie Maria Schlepers AWE constructiebureau Cadema Dakwerken Notaris Nieuwdam Windturbineservice B.V. Mobiele tribune verhuur Akke de Boer Farm Date De Boer Bouwzaken Bewaaradvies.nl Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Voetverzorging Flevoland SHK koeriersdiensten Endless webdesign Technisch Bureau Nigo Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Thea Hussaarts Everun Nederland Otter Tuinhuizen Comfortboats Concrete & Wood - Creatief met hout en beton ShipWoodshop Kunstvereniging Galerie Dronten Hondenpension De Toren hoeve BuitenVitaal Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Flevodrip La Tonnelle Tuinhuizen Robert Vijn Traktoren B.V. Tarieven specialist SailBest Nijk Agrarische Dienstverlening Safebox De meiden Windpark Kubbeweg ADS Inspectie Lirion Dop en Erwt Aeres Bedrijvencentrum Van Vliet Jacht Interieurs Flevocoaching Chalet 15