Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

De Jong & Laan Dronten neemt intrek in nieuw kantoor

dejong-laan.jpg Het accountantskantoor de Jong & Laan uit Dronten gaat binnenkort verhuizen naar de nieuwbouw kantoorvilla aan de Eskimolaan 9 te Dronten. De Jong & Laan is nu nog gevestigd in het kantoorpand aan de Rede 60 in het centrum van Dronten.  “Wat onze huisvesting betreft keken we al langer naar mogelijkheden in Dronten”, zegt Marco Lokhorst, die onlangs tot algemeen directeur van de Jong & Laan is benoemd. “Daarbij waren wij op zoek naar een representatief pand op zichtlocatie. De moderne kantoorvilla van MAC3PARK aan de Eskimolaan past ons wat dat betreft perfect.” Lokhorst: ‘’Het is een fraai, toegankelijk kantoorpand dat goed aansluit bij ons imago. Wij zijn immers een moderne, transparante en laagdrempelige organisatie, die dicht bij de klanten staat.”

Sterk in MKB-segment
De Jong & Laan zal met circa twintig medewerkers de eerste twee verdiepingen van de kantoorvilla in gebruik nemen. De medewerkers zullen er beschikken over modern ingerichte, flexibele werkplekken. Vanuit de nieuwe locatie zullen zij zich vooral richten op bedrijven uit het MKB-segment. “Daar ligt ook onze kracht”, zegt Bert Westland, vestigingsleider van de Jong & Laan Dronten. “Met een breed pakket aan (advies)diensten richten we ons op het midden- en kleinbedrijf. Landelijk doen we dat met zevenhonderd medewerkers vanuit 24 vestigingen in Noord-, Oost-, en Midden-Nederland. Onze vestiging in Dronten richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf in Dronten en Lelystad, terwijl we van oudsher ook een aantal klanten uit Zeewolde en op het ‘oude land’ bedienen.”

Vernieuwing
De vernieuwing is niet alleen wat huisvestiging betreft zichtbaar. Ook wat technologie betreft is er een transformatie aan de gang. Bert Westland doelt op de steeds verdergaande digitalisering. “Als MKB-accountantskantoor zetten we hier hoog op in. Het sleutelwoord in de moderne accountancy is data-analyse. De huidige regels schrijven nog accountantscontroles voor door middel van de traditionele steekproeven en deelwaarnemingen. Dat verandert razendsnel. Met data-analyse kunnen gegevens en processen veel sneller en inzichtelijk worden gemaakt en ook accuraat financiële verbanden worden gelegd.”

Unieke werkomgeving
De kantoorvilla waarin de Jong & Laan zich gaat vestigen ligt aan de Eskimolaan nr. 9. Het is de vierde villa uit een project van vijf soortgelijke moderne kantoorvilla’s, dat aan de rand van het stadscentrum aan De West wordt gerealiseerd. Het project is een initiatief van Meine Breemhaar van het zakelijke vastgoedconcern MAC3PARK. Hij wilde unieke werkomgevingen creëren in villa’s van eigentijds ontwerp in een groene, exclusieve omgeving. Deze opzet is bijzonder geslaagd. De eerste kantoorvilla werd in 2015 in gebruik genomen. Sindsdien is er regelmatig een kantoorvilla opgeleverd en in gebruik genomen door ambitieuze groeibedrijven, waarvoor de kantoorvilla’s bij uitstek zijn ontwikkeld. Breemhaar: “Bedrijven zoals de Jong & Laan die zich in onze villa’s vestigen waarderen het architectonisch krachtige en herkenbare beeld van de kantoorvilla’s. Deze kantoorvilla’s sluiten aan bij de vraag van het bedrijfsleven naar werklocaties die inspireren, stimuleren en waar he t eenvoudig gezegd prettig werken is”

Kantoorwerkgelegenheid
In 2014 toen de eerste paal geslagen werd geslagen werden de vooruitzichten van hoogwaardige arbeidsplaatsen aan De West door sommigen nog met scepsis ontvangen. Breemhaar: “Maar aan dit project is een zorgvuldig planningsproces en een intensieve voorbereiding voorafgegaan. Van meet af is er belangstelling geweest voor de kantoorvilla’s. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven.” Wanneer het project in 2021 is afgerond zullen er in totaal 200-225 mensen in de kantoorvilla’s aan het werk zijn. “Daarmee faciliteren onze kantoorvilla’s de kantoorwerkgelegenheid van ambitieuze bedrijven die in Dronten willen groeien. En dat is ook precies wat ik voor ogen had bij de start van het project”, zegt Breemhaar tot besluit.


 

Terug naar overzicht

De Jong & Laan Dronten neemt intrek in nieuw kantoor Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Safebox Flevocoaching Thea Hussaarts Robert Vijn Traktoren B.V. Notaris Nieuwdam Hondenpension De Toren hoeve Voetverzorging Flevoland Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Bewaaradvies.nl Wouter Jansen Groenadvies en realisatie BuitenVitaal ADS Inspectie Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Farm Date Otter Tuinhuizen Technisch Bureau Nigo Kunstvereniging Galerie Dronten Aeres Bedrijvencentrum AWE constructiebureau Everun Nederland Endless webdesign SailBest Tarieven specialist Cadema Dakwerken ShipWoodshop Nijk Agrarische Dienstverlening Pieter Bosch fotografie Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Akke de Boer Mobiele tribune verhuur Windturbineservice B.V. Comfortboats Maria Schlepers SHK koeriersdiensten Chalet 15 Van Vliet Jacht Interieurs De meiden Dop en Erwt De Boer Bouwzaken Lirion Flevodrip La Tonnelle Tuinhuizen