Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Dieren het bos uitgejaagd door mogelijk illegaal mountainbikepad

Partij voor de Dieren en GroenLinks stellen vragen over mountainbikepad Roggebotzand - in een stiltegebied

Lelystad, 27 februari 2024 – Bij Omroep Flevoland verschenen half 2023 en begin 2024 artikelen over het aanleggen van een mountainbikepad bij Roggebotzand. In dit zogenaamde stiltegebied raceten in 2022 tienduizenden mensen over het pad. Door deze drukte schrikken dieren zoals reeën waardoor ze het bos uitgaan en op landbouwgrond terechtkomen. De twee partijen maken zich hier ernstig zorgen over omdat dit kan leiden tot aanrijdingen en zelfs het afschieten van kerngezonde dieren.  

PvdD en GL vragen of het college het zelf ook niet een beetje gek vindt, dat zo’n grootschalig mountainbikepad mogelijk is in een stiltegebied. Statenlid Ayla Lokhorst: “in een stiltegebied zou de provincie niet alleen op de decibellen moeten letten. Alleen al door de aanwezigheid en bewegingen van zoveel mensen, worden dieren ontzettend verstoord. Moet je je eens voorstellen dat er zoveel racefietsen door je tuin komen. Al zijn ze dan stil, ik zou persoonlijk toch verkassen.”  

De groene partijen vragen zich daarnaast af hoe het zit met het verwijt van omwonenden dat er gesjoemeld is bij de aanleg van het mountainbikepad en hoe het proces van de aanleg precies is gelopen. De omwonenden twijfelen of de regels rondom bijvoorbeeld natuuronderzoek wel zijn gevolgd. Statenlid Jaya Noordman: “Bij zo’n ingreep in een stiltegebied, wat tevens voor vele dieren thuis is, is het van belang dat er goed stilgestaan wordt bij de gevolgen voor de natuur en haar bewoners. Zeker met het oog op dierenwelzijn en de huidige uitdagingen op het gebied van natuur kunnen we ons geen roekeloosheid permitteren.” 

Terug naar overzicht

Dieren het bos uitgejaagd door mogelijk illegaal mountainbikepad Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Comfortboats Endless webdesign Technisch Bureau Nigo Notaris Nieuwdam Safebox Farm Date De meiden Aeres Bedrijvencentrum Maria Schlepers Cadema Dakwerken Robert Vijn Traktoren B.V. SailBest BuitenVitaal Otter Tuinhuizen Nijk Agrarische Dienstverlening Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Windpark Kubbeweg Pieter Bosch fotografie AWE constructiebureau Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Bewaaradvies.nl Chalet 15 Lirion SHK koeriersdiensten Hondenpension De Toren hoeve Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Kunstvereniging Galerie Dronten Thea Hussaarts Everun Nederland Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Akke de Boer Dop en Erwt La Tonnelle Tuinhuizen Windturbineservice B.V. Tarieven specialist De Boer Bouwzaken ADS Inspectie Van Vliet Jacht Interieurs Flevodrip ShipWoodshop Voetverzorging Flevoland Flevocoaching Mobiele tribune verhuur