Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Dieren het bos uitgejaagd door mogelijk illegaal mountainbikepad

Partij voor de Dieren en GroenLinks stellen vragen over mountainbikepad Roggebotzand - in een stiltegebied

Lelystad, 27 februari 2024 – Bij Omroep Flevoland verschenen half 2023 en begin 2024 artikelen over het aanleggen van een mountainbikepad bij Roggebotzand. In dit zogenaamde stiltegebied raceten in 2022 tienduizenden mensen over het pad. Door deze drukte schrikken dieren zoals reeën waardoor ze het bos uitgaan en op landbouwgrond terechtkomen. De twee partijen maken zich hier ernstig zorgen over omdat dit kan leiden tot aanrijdingen en zelfs het afschieten van kerngezonde dieren.  

PvdD en GL vragen of het college het zelf ook niet een beetje gek vindt, dat zo’n grootschalig mountainbikepad mogelijk is in een stiltegebied. Statenlid Ayla Lokhorst: “in een stiltegebied zou de provincie niet alleen op de decibellen moeten letten. Alleen al door de aanwezigheid en bewegingen van zoveel mensen, worden dieren ontzettend verstoord. Moet je je eens voorstellen dat er zoveel racefietsen door je tuin komen. Al zijn ze dan stil, ik zou persoonlijk toch verkassen.”  

De groene partijen vragen zich daarnaast af hoe het zit met het verwijt van omwonenden dat er gesjoemeld is bij de aanleg van het mountainbikepad en hoe het proces van de aanleg precies is gelopen. De omwonenden twijfelen of de regels rondom bijvoorbeeld natuuronderzoek wel zijn gevolgd. Statenlid Jaya Noordman: “Bij zo’n ingreep in een stiltegebied, wat tevens voor vele dieren thuis is, is het van belang dat er goed stilgestaan wordt bij de gevolgen voor de natuur en haar bewoners. Zeker met het oog op dierenwelzijn en de huidige uitdagingen op het gebied van natuur kunnen we ons geen roekeloosheid permitteren.” 

Terug naar overzicht

Dieren het bos uitgejaagd door mogelijk illegaal mountainbikepad Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie





Premium bedrijven

AWE constructiebureau Chalet 15 Mobiele tribune verhuur Hondenpension De Toren hoeve Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Otter Tuinhuizen Endless webdesign Everun Nederland De meiden Robert Vijn Traktoren B.V. Dop en Erwt Windturbineservice B.V. Comfortboats Safebox Pieter Bosch fotografie ADS Inspectie Cadema Dakwerken De Boer Bouwzaken Flevocoaching ShipWoodshop Nijk Agrarische Dienstverlening Technisch Bureau Nigo Notaris Nieuwdam Akke de Boer Lirion Windpark Kubbeweg Kunstvereniging Galerie Dronten BuitenVitaal Farm Date Van Vliet Jacht Interieurs Aeres Bedrijvencentrum Thea Hussaarts SHK koeriersdiensten Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh La Tonnelle Tuinhuizen SailBest Bewaaradvies.nl Maria Schlepers Flevodrip Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Tarieven specialist Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Voetverzorging Flevoland