Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Eerst Flevolandse Kalverenkeuring op Flevo Food Festival

Het Flevo Food Festival vindt plaats van 24 tot en met 26 juni op het Redeplein in Dronten. Er zijn tal van activiteiten te vinden in het centrum, zoals een kalverenkeuring op zaterdag en een BOERgondische Flevo Lunch op zondag. Het festival wil het publiek vooral kennis laten maken met de streekproducten van Flevoland en laten zien dat dit lekkere producten zijn. Dit alles in een ontspannen sfeer, waar vooral genieten, beleven, proeven en doen centraal staan.

 

Kalverenkeuring
Op zaterdag 25 juni om 13:00 uur vindt de eerste Flevolandse kalverenkeuring plaats. Tijdens dit kampioenschap presenteren veehouders uit Flevoland zich met hun kalveren tussen de 3 en 12 maanden oud. Kinderen, buurkinderen en/of neefjes en nichtjes kunnen met de mooiste kalfjes uit de stal langs een jury lopen. De kalveren worden dan door de kinderen opgemaakt, geborsteld, gekamd en geschoren om vervolgens aan een deskundige jury voorgesteld te worden. De jury beoordeelt de kalveren en bun begeleiders onder andere op het voorbrengen en op het exterieur van het kalf. Met de kalverenkeuring wil de organisatie de rundveehouderij sector aan het publiek laten zien. Deelname is nog mogelijk; er kan contact opgenomen worden met : Armgard Barkema (06) 38039900 of Jan Eerden (06) 53405505.
De Flevolandse Klaverenkeuring is georganiseerd door de werkgroep rundveehouderij van het Flevo Food Festival.


Boergondische Flevo Lunch
Op zondag 26 juni wordt er om 12:00 uur een BOERgondische Flevo Lunch gemaakt. Hier kan men aan deelnemen voor € 9,50 per persoon. Ook kinderen die van lekker eten houden en nieuwe dingen willen uitproberen, zijn van harte welkom om deel te nemen. De BOERgondische middagmaaltijd zal worden gemaakt van streekproducten uit Flevoland. Chef-kok Gerhard Flantua coördineert de bereiding van deze maaltijd. De gasten van de lunch kunnen de bereiding meebeleven op de veldkeuken van Gerhard Flantua en kunnen via de standhouders van het Flevo Food Festival op informele wijze kennismaken met de producenten van de ingrediënten van de brunch die wordt geserveerd. Mensen die willen deelnemen kunnen meer informatie vinden en zich opgeven via www.flevofoodfestival.nl.

Het Flevo Food Festival wordt georganiseerd voor jong tot oud. Voor iedereen is er wel een activiteit te vinden waarvan genoten kan worden, onder andere; het Flevo Wortelbos, met haar ‘ondergrondse’ belevenis; wijnproeven van Gavi; het leven van de honingbij; hoe wordt graan tot meel gemalen; zelf bieden met de veilingklok. Daarnaast zijn er vele standhouders die informatie bieden over de vele streekproducten die Flevoland rijk is: kaas maken, yoghurt maken, ijs maken, kippen en eieren, jam en honing, kersen, kersenbier en aanverwante artikelen, diverse fruitsoorten en hun verwerking, biologische tomaten-komkommers-paprika. Ook de organisatie Akkerranden Flevoland laat zien waarom akkerranden belangrijk zijn. Dit jaar zijn de streekproducten die kunnen worden geproefd ook te koop in de diverse stands.
Meer informatie en het complete programma kunt u vinden op www.flevofoodfestival.nl.
 

Terug naar overzicht

Eerst Flevolandse Kalverenkeuring op Flevo Food Festival Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Hondenpension De Toren hoeve Robert Vijn Traktoren B.V. Chalet 15 Flevoflex Thea Hussaarts Everun Nederland Comfortboats Dop en Erwt Kunstcollectief Dronten Endless webdesign ShipWoodshop Maria Schlepers Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Mobiele tribune verhuur Otter Tuinhuizen AWE constructiebureau Akke de Boer Windturbineservice B.V. LoveInCare SailBest Nijk Agrarische Dienstverlening Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh La Tonnelle Tuinhuizen Safebox Bewaaradvies.nl Notaris Nieuwdam SHK koeriersdiensten Flevodrip Aeres Bedrijvencentrum Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Hilde Boers PR Van Vliet Jacht Interieurs Chakti Total Body Center Technisch Bureau Nigo BuitenVitaal De meiden Opel treffen Concrete & Wood - Creatief met hout en beton De Boer Bouwzaken Cadema Dakwerken Farm Date Money logistics cashmanagement Pieter Bosch fotografie Windpark Kubbeweg