Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Filosoof Martha Claeys over 'Trots. De filosofie van een emotie' 7maart Filosofisch Café Dronten

Martha Claeys_Kevin Faingnaert.jpg Flevoland- Donderdagavond 7 maart komt filosoof en schrijver Martha Claeys naar het Filosofisch Café Dronten. Martha zal met de bezoekers de betekenis van ‘trots’ onderzoeken, wat zowel positieve als negatieve kanten heeft. De avond bestaat uit de bijdrage van de spreker en een gezamenlijk gesprek over hoe het thema betekenis heeft in de dagelijkse praktijk. De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten.
  Voor grote ego’s?
Trots lijkt iets voor mensen met grote ego's, voor personen die snel gekrenkt zijn en voor opscheppers die op sociale media geen maat kennen. Wie trots is, plaatst zichzelf te veel in de kijker. Maar trots ligt ook ten grondslag aan emancipatie en kan een krachtig wapen zijn bij protest. Met trots kun je jezelf beter op waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid.
Beter begrip van emoties
Filosofe Martha Claeys (1994) zal in het Filosofisch Café Dronten met de bezoekers onderzoeken wat de betekenis van trots is en laat zien dat deze emotie juist in onze woelige tijden van groot belang is. Martha is doctor in de Filosofie en doceert ethiek aan de Universiteit van Antwerpen. Als schrijver en spreker onderzoekt ze hoe mensen zich goed tot elkaar kunnen verhouden. Ze laat zien dat een beter begrip van emoties zoals trots, woede en liefde, helderheid kan brengen in ethische vraagstukken. Samen met Lotte Spreeuwenberg maakt ze de filosofische podcast 'Kluwen.' Ze debuteerde in 2023 met Trots. De filosofie van een emotie (Uitgeverij Boom).
 
Aanmelding
De inloop van de Filosofisch Café-avond is vanaf 19.30 en om 20.00 uur gaan we van start in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten. Entree is € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee bij aanvang, te voldoen bij binnenkomst. Scholieren en studenten betalen € 2,50. U kunt contant of met pin betalen en de avond bezoeken na aanmelding en bevestiging via info@filosofischcafedronten.nl Filosofisch Café Dronten is een initiatief van Odd Fellows Dronten. 
 

Terug naar overzicht

Filosoof Martha Claeys over 'Trots. De filosofie van een emotie' 7maart Filosofisch Café Dronten Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie





Premium bedrijven

AWE constructiebureau Nijk Agrarische Dienstverlening SailBest ADS Inspectie Notaris Nieuwdam De meiden Lirion Everun Nederland Dop en Erwt Thea Hussaarts Otter Tuinhuizen Windpark Kubbeweg Farm Date Aeres Bedrijvencentrum De Boer Bouwzaken Cadema Dakwerken Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Akke de Boer ShipWoodshop BuitenVitaal SHK koeriersdiensten Tarieven specialist Bewaaradvies.nl La Tonnelle Tuinhuizen Hondenpension De Toren hoeve Mobiele tribune verhuur Windturbineservice B.V. Robert Vijn Traktoren B.V. Comfortboats Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Technisch Bureau Nigo Endless webdesign Flevocoaching Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Pieter Bosch fotografie Van Vliet Jacht Interieurs Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Voetverzorging Flevoland Kunstvereniging Galerie Dronten Chalet 15 Flevodrip Maria Schlepers Safebox