Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Filosoof Martha Claeys over 'Trots. De filosofie van een emotie' 7maart Filosofisch Café Dronten

Martha Claeys_Kevin Faingnaert.jpg Flevoland- Donderdagavond 7 maart komt filosoof en schrijver Martha Claeys naar het Filosofisch Café Dronten. Martha zal met de bezoekers de betekenis van ‘trots’ onderzoeken, wat zowel positieve als negatieve kanten heeft. De avond bestaat uit de bijdrage van de spreker en een gezamenlijk gesprek over hoe het thema betekenis heeft in de dagelijkse praktijk. De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten.
  Voor grote ego’s?
Trots lijkt iets voor mensen met grote ego's, voor personen die snel gekrenkt zijn en voor opscheppers die op sociale media geen maat kennen. Wie trots is, plaatst zichzelf te veel in de kijker. Maar trots ligt ook ten grondslag aan emancipatie en kan een krachtig wapen zijn bij protest. Met trots kun je jezelf beter op waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid.
Beter begrip van emoties
Filosofe Martha Claeys (1994) zal in het Filosofisch Café Dronten met de bezoekers onderzoeken wat de betekenis van trots is en laat zien dat deze emotie juist in onze woelige tijden van groot belang is. Martha is doctor in de Filosofie en doceert ethiek aan de Universiteit van Antwerpen. Als schrijver en spreker onderzoekt ze hoe mensen zich goed tot elkaar kunnen verhouden. Ze laat zien dat een beter begrip van emoties zoals trots, woede en liefde, helderheid kan brengen in ethische vraagstukken. Samen met Lotte Spreeuwenberg maakt ze de filosofische podcast 'Kluwen.' Ze debuteerde in 2023 met Trots. De filosofie van een emotie (Uitgeverij Boom).
 
Aanmelding
De inloop van de Filosofisch Café-avond is vanaf 19.30 en om 20.00 uur gaan we van start in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten. Entree is € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee bij aanvang, te voldoen bij binnenkomst. Scholieren en studenten betalen € 2,50. U kunt contant of met pin betalen en de avond bezoeken na aanmelding en bevestiging via info@filosofischcafedronten.nl Filosofisch Café Dronten is een initiatief van Odd Fellows Dronten. 
 

Terug naar overzicht

Filosoof Martha Claeys over 'Trots. De filosofie van een emotie' 7maart Filosofisch Café Dronten Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Notaris Nieuwdam SailBest Dop en Erwt Cadema Dakwerken Nijk Agrarische Dienstverlening ADS Inspectie Van Vliet Jacht Interieurs AWE constructiebureau Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Maria Schlepers Hondenpension De Toren hoeve SHK koeriersdiensten Otter Tuinhuizen Endless webdesign Farm Date Chalet 15 La Tonnelle Tuinhuizen Lirion Comfortboats BuitenVitaal Everun Nederland De meiden Mobiele tribune verhuur Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Thea Hussaarts Windturbineservice B.V. Bewaaradvies.nl Tarieven specialist De Boer Bouwzaken Kunstvereniging Galerie Dronten Voetverzorging Flevoland Akke de Boer Technisch Bureau Nigo Flevocoaching Aeres Bedrijvencentrum Pieter Bosch fotografie Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Flevodrip Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Robert Vijn Traktoren B.V. ShipWoodshop Safebox Windpark Kubbeweg