Home
Home
Menu
de Meerpaal

Flevo-Scouts doen mee aan wereldwijd Scoutingevenement en houden opendag

 Van 16 tot en met 18 oktober 2015 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van de Flevo-Scouts. Het thema van dit jaar is Zet eens een boom op!

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van de Flevo-Scouts maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

 

Bij de Flevo-Scouts zal het dit weekend bruisen van de activiteiten. Op zaterdag 17 oktober hebben we een open dag waar kinderen van alle leeftijden welkom zijn. De open dag vind plaats van 10.00 tot 16.00 uur.

Bij de Flevo-Scouts zullen tal van inloopactiviteiten zijn waarbij een ieder aan kan sluiten. Voorbeelden hiervan zijn de “Hollandsche overzet”, zelf popcorn maken in je eigen popcorn-machine en kennismaken met oude communicatie methodieken als morsecode nadat je je eigen seinsleutel hebt gemaakt, Heb je wel eens op deze bijzondere skelter gezeten? Op de opendag kan dat!

Voor meer informatie over de opendag bij de Flevo-Scouts kunt u contact opnemen met Winanda Huisman. Telefonisch is zij te bereiken op het nummer 0626900575.

 

 

JOTA-JOTI

Tijdens de JOTA-JOTI doen scouts allerlei uitdagende activiteiten en hebben ze de mogelijkheid om contact te maken met scouts over de hele wereld. Dit doen ze via de radio en het internet. De JOTA-JOTI is dus een combinatie van communicatie en techniek en biedt een mooie kans voor meiden en jongens om zich persoonlijk te ontwikkelen. Voor meer informatie: http://jota-joti.scouting.nl

Terug naar overzicht

Flevo-Scouts doen mee aan wereldwijd Scoutingevenement en houden opendag Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Farm Date Maria Schlepers Aeres Bedrijvencentrum Flevodrip Safebox AWE constructiebureau Money logistics cashmanagement Otter Tuinhuizen SHK koeriersdiensten Chakti Total Body Center Voetverzorging Flevoland De meiden ShipWoodshop Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Hilde Boers PR Nijk Agrarische Dienstverlening LoveInCare Robert Vijn Traktoren B.V. Kunstcollectief Dronten Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Chalet 15 Everun Nederland Van Vliet Jacht Interieurs Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Cadema Dakwerken Flevoflex Thea Hussaarts SailBest Flevocoaching Libero'99 BuitenVitaal Victor Video Hondenpension De Toren hoeve Mobiele tribune verhuur Comfortboats Windpark Kubbeweg Opel treffen De Boer Bouwzaken Lirion Endless webdesign Bewaaradvies.nl PV Systems zonnepanelen