Home
Home
Menu
de Meerpaal

Flevolandse werkgevers in de schijnwerpers

dagvandeduizend.jpg Flevolandse werkgevers in de schijnwerpers tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden Op donderdag 16 februari tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden werd aantal Flevolandse werkgevers in het zonnetje gezet wegens bijzondere prestaties op het terrein van de werkgelegenheid voor mensen met arbeidsbeperking. Door hun inzet krijgen steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een kans op d e arbeidsmarkt. Alleen al in het derde kwartaal van 2016 kwamen er in de marktsector ruim 91 banen voor deze doelgroep bij. Als dank voor hun inzet kregen de deelnemende Flevolandse ondernemers van initiatiefnemers VNO-NCW, MKB en LTO Nederland een presentje aangeboden.

Martine Schuijer, Manager regio-inzet VNO-NCW Midden, zegt: “We zijn blij met de inspanningen van de werkgevers in marksector en dat zoveel mensen met een beperking kunnen bijdragen in het bedrijfsleven. Toch hebben we nog een flinke stap te maken voor we de landelijke doestelling van de Banenafspraak om 100.000 banen te creëren hebben gerealiseerd. Het blijft dus belangrijk door te gaan op deze weg en nieuwe werkgevers te inspireren.”

Brood op de plank
In vrijwel alle 35 arbeidsregio`s in Nederland zijn op de Dag van de Duizend Voorbeelden evenementen, van rondleidingen en een bedrijfslunch tot workshops. In Flevoland kregen deelnemende bedrijven en instellingen donderdag een bezoekje als dank voor het bieden van werk voor mensen met een arbeidsbeperking, die nu zelf voor hun eigen levensonderhoud kunnen zorgen. Deze mensen brengen voortaan zelf ‘Brood op de plank’ vandaar het toepasselijke presentje: een broodplank met krentenbol.

Workshop
In samenwerking met FNV en CNV werd bij Concern voor werk in Lelystad speciaal voor Flevolandse ondernemingsraadsleden een workshop gehouden. Schuijer: “Ook de ondernemingsraad heeft een belangrijke rol bij het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. De OR is namelijk bij uitstek het platform waar gesproken kan worden over de manier waarop de organisatie plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Tijdens de workshop die werd geleid door Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, deelden experts uit de praktijk hun ervaringen met de OR-leden. Zij spraken met name over de mogelijkheden van de Banenafspraak en de wijze waarop het onderwerp binnen de eigen organisatie aan de orde kan worden gesteld.

 

Terug naar overzicht

Flevolandse werkgevers in de schijnwerpers Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Endless webdesign Hilde Boers PR Libero'99 SHK koeriersdiensten Money logistics cashmanagement Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Victor Video Pieter Bosch fotografie De meiden AWE constructiebureau Everun Nederland Otter Tuinhuizen Dop en Erwt Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Akke de Boer ShipWoodshop Hilde Boers PR Chakti Total Body Center Flevocoaching Technisch Bureau Nigo Mobiele tribune verhuur Flevoflex La Tonnelle Tuinhuizen SailBest Kunstcollectief Dronten Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Nijk Agrarische Dienstverlening De Boer Bouwzaken Nigo Voetverzorging Flevoland Maria Schlepers Opel treffen PV Systems zonnepanelen BuitenVitaal Bewaaradvies.nl Aeres Bedrijvencentrum Van Vliet Jacht Interieurs Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Robert Vijn Traktoren B.V. Hondenpension De Toren hoeve Farm Date Maxi-trade Windturbineservice B.V. Lirion