Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Laadpunten voor elektrische auto’s in Dronten stijgt met 29%

Dronten – In Dronten is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 29%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 114 laadpunten verspreid door heel Dronten, wat is gestegen naar maar liefst 147.
  Er zijn 34 laadpunten beschikbaar voor elke 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Techtiek.nl op basis van de meest recente data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Flevoland is de provincie waarbij het aantal laadpunten met 54% is gestegen. In 2021 stonden er 1.586 laadpunten in Flevoland wat is gestegen naar 2.442 in 2022. Dit zijn in totaal 56 laadpunten per 10.000 inwoners.

Flevoland gaat mee met de landelijke trend
Op landelijk niveau stijgt het aantal laadpunten met 34%. Flevoland zit hier dus ruim boven met maar liefst een groei van 54%. De snelst groeiende provincies zijn Drenthe (+62%) en Limburg (+56%).

Meeste laadpunten per inwoner in de gemeente Almere
De gemeente Almere heeft de meeste laadpunten van Flevoland, namelijk 1.433. Om echt een goed beeld te krijgen moeten we ook kijken naar het aantal laadpunten per inwoner, wat per gemeente uiteenloopt. De gemeente Almere heeft ook verhoudingsgewijs de meeste laadpunten. In totaal zijn er 66 laadpunten beschikbaar voor elke 10.000 inwoners. De gemeentes in Flevoland met verhoudingsgewijs de meeste laadpunten zijn:
Almere: 66 laadpunten per 10.000 inwoners
Lelystad: 64 laadpunten per 10.000 inwoners
Zeewolde: 55 laadpunten per 10.000 inwoners

EU klimaatdoel in 2030
Om de klimaatdoelen van de EU in 2030 te halen moet de CO2-uitstoot van auto’s in de EU met 50% zijn verminderd ten opzichte van 1990. Niet alleen het aantal elektrische auto’s moet toenemen, maar ook het aantal oplaadpunten. Naast je oplader thuis is er voor elke 10 tot 15 elektrische voertuigen 1 oplader nodig. Om dit kilmaatdoel te halen zijn er ongeveer 6 miljoen openbare laadpunten nodig in Nederland.
 

Terug naar overzicht

Laadpunten voor elektrische auto’s in Dronten stijgt met 29% Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie





Premium bedrijven

Pieter Bosch fotografie Windpark Kubbeweg Nijk Agrarische Dienstverlening Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh ADS Inspectie Akke de Boer Bewaaradvies.nl Flevocoaching Cadema Dakwerken Flevodrip Tarieven specialist Everun Nederland De Boer Bouwzaken Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Kunstvereniging Galerie Dronten AWE constructiebureau Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Windturbineservice B.V. SHK koeriersdiensten Robert Vijn Traktoren B.V. De meiden Farm Date Mobiele tribune verhuur Notaris Nieuwdam ShipWoodshop Van Vliet Jacht Interieurs Technisch Bureau Nigo Safebox Otter Tuinhuizen Chalet 15 BuitenVitaal Maria Schlepers SailBest Aeres Bedrijvencentrum Endless webdesign Voetverzorging Flevoland Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Dop en Erwt La Tonnelle Tuinhuizen Hondenpension De Toren hoeve Comfortboats Thea Hussaarts Lirion