Home
Home
Menu
de Meerpaal

Lezing over biologische landbouw in Lelystad in poldertuin ?Voor de Cantine?

Op zondagmiddag 22 mei organiseert Nieuw Land een gratis lezing over biologische landbouw in Lelystad in de poldertuin ‘Voor de Cantine’. Lieke Oostveen, voormalige biologische boerin uit Lelystad en thans werkzaam bij het Centrum Biologische Landbouw, vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de biologische landbouw in Lelystad-Noord Zij geeft praktische uitleg over ‘hoe je biologisch teelt’. De lezing hoort bij het activiteitenprogramma van het gemeenschapskunstproject 'Voor de Cantine'.

Biologische landbouw is niet meer weg te denken uit het landbouwbeeld. Steeds meer boeren maken de overstap en steeds meer consumenten richten zich op hun producten. De markt en het aanbod groeien. Vooral in Flevoland is er een grote productie van biologische groenten en fruit. Het gebied aan de Bronsweg en de Groene Velden is bijzonder door de verscheidenheid aan duurzame initiatieven van pionierende ondernemers.
 

‘Voor de Cantine’ is een gemeenschapskunstproject van Nieuw Land en beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen. Het is een biologische tuin vol biodiversiteit waar gewassen worden verbouwd uit de polder; oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen. Het tuinontwerp is gebaseerd op de gevel van een polderschuur, zoals er ook een bij Nieuw Land staat. De tuin sluit aan op de kersverse vaste tentoonstelling ‘Polderen!’, de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en niet in de laatste plaats op De Cantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd als museumrestaurant. Het project wordt tijdens Open Monumentendag 2011 op 10 september afgesloten met een oogstfeest.
 

De lezing in de poldertuin is gratis. Aanvang is 14.00 uur en de lezing duurt tot ongeveer 15.15 uur.
 

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden opwww.nieuwlanderfgoed.nl.
Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op
www.batavia.nl.
 

Terug naar overzicht

Lezing over biologische landbouw in Lelystad in poldertuin ?Voor de Cantine? Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

De meiden Flevocoaching Dop en Erwt Mobiele tribune verhuur Concrete & Wood - Creatief met hout en beton SailBest Akke de Boer ShipWoodshop Maria Schlepers Flevodrip Technisch Bureau Nigo Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Kunstcollectief Dronten Endless webdesign Everun Nederland Cadema Dakwerken Pieter Bosch fotografie Hilde Boers PR Voetverzorging Flevoland Robert Vijn Traktoren B.V. Farm Date Lirion Victor Video Aeres Bedrijvencentrum Hondenpension De Toren hoeve PV Systems zonnepanelen LoveInCare Thea Hussaarts AWE constructiebureau Comfortboats Libero'99 Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Nijk Agrarische Dienstverlening Bewaaradvies.nl Chalet 15 Chakti Total Body Center De Boer Bouwzaken Opel treffen Windturbineservice B.V. Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Flevoflex Van Vliet Jacht Interieurs SHK koeriersdiensten Otter Tuinhuizen