Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Lezing over biologische landbouw in Lelystad in poldertuin ?Voor de Cantine?

Op zondagmiddag 22 mei organiseert Nieuw Land een gratis lezing over biologische landbouw in Lelystad in de poldertuin ‘Voor de Cantine’. Lieke Oostveen, voormalige biologische boerin uit Lelystad en thans werkzaam bij het Centrum Biologische Landbouw, vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de biologische landbouw in Lelystad-Noord Zij geeft praktische uitleg over ‘hoe je biologisch teelt’. De lezing hoort bij het activiteitenprogramma van het gemeenschapskunstproject 'Voor de Cantine'.

Biologische landbouw is niet meer weg te denken uit het landbouwbeeld. Steeds meer boeren maken de overstap en steeds meer consumenten richten zich op hun producten. De markt en het aanbod groeien. Vooral in Flevoland is er een grote productie van biologische groenten en fruit. Het gebied aan de Bronsweg en de Groene Velden is bijzonder door de verscheidenheid aan duurzame initiatieven van pionierende ondernemers.
 

‘Voor de Cantine’ is een gemeenschapskunstproject van Nieuw Land en beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen. Het is een biologische tuin vol biodiversiteit waar gewassen worden verbouwd uit de polder; oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen. Het tuinontwerp is gebaseerd op de gevel van een polderschuur, zoals er ook een bij Nieuw Land staat. De tuin sluit aan op de kersverse vaste tentoonstelling ‘Polderen!’, de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en niet in de laatste plaats op De Cantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd als museumrestaurant. Het project wordt tijdens Open Monumentendag 2011 op 10 september afgesloten met een oogstfeest.
 

De lezing in de poldertuin is gratis. Aanvang is 14.00 uur en de lezing duurt tot ongeveer 15.15 uur.
 

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden opwww.nieuwlanderfgoed.nl.
Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op
www.batavia.nl.
 

Terug naar overzicht

Lezing over biologische landbouw in Lelystad in poldertuin ?Voor de Cantine? Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Technisch Bureau Nigo ADS Inspectie De Boer Bouwzaken AWE constructiebureau Lirion De meiden ShipWoodshop La Tonnelle Tuinhuizen Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice SailBest Mobiele tribune verhuur Maria Schlepers Comfortboats Windturbineservice B.V. Notaris Nieuwdam Kunstvereniging Galerie Dronten Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Nijk Agrarische Dienstverlening BuitenVitaal Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Safebox Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Everun Nederland Aeres Bedrijvencentrum Voetverzorging Flevoland Van Vliet Jacht Interieurs Akke de Boer Robert Vijn Traktoren B.V. Dop en Erwt Thea Hussaarts Farm Date Windpark Kubbeweg SHK koeriersdiensten Flevodrip Chalet 15 Otter Tuinhuizen Bewaaradvies.nl Hondenpension De Toren hoeve Endless webdesign Pieter Bosch fotografie Tarieven specialist Flevocoaching Cadema Dakwerken