Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Lichtjestour Dronterland voor het eerst in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten

Lichtjestour.jpg De drie evenementenstichtingen De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten organiseren gezamenlijk op 21, 22 en 23 december de Lichtjestour. Op zaterdag 23 december brengen de Flevoscouts opnieuw het vredeslicht naar Dronten, waarna een bonte stoet van versierde trekkers door Dronten zal gaan rijden. De donkere dagen voor kerst
De eerste editie vorig jaar werd in Dronten heel goed bezocht. Ook de deelnemers waren erg enthousiast. Nico Vollebregt deed vorig jaar zelf mee met een verlichte trekker en organiseert nu samen met Hilde Boers de Lichtjestour vanuit STADronten. Hij opperde het idee om het in de drie kernen te organiseren. Vollebregt: “Wanneer je een paar uur aan je trekker hebt gewerkt, is het toch leuk, om het ook in de andere kernen te laten zien, maar we gaan ook agrarische ondernemers rondom de dorpen zelf zoeken.”

Enthousiaste voorzitters slaan handen ineen
Alle evenementenstichtingen zijn erg enthousiast en hebben de handen ineen geslagen om samen met de agrariërs Dronten op de kaart te zetten en iedere inwoner van onze gemeente een warm en sfeervol lichtpuntje te geven in de donkere dagen voor kerst. Iedere kern maakt een eigen randprogramma tijdens de tour. Denk hierbij aan warme chocomelk, glühwein een knapperend vuurtje en een koor dat prachtige kerstnummers zingt etc. De routes worden op dit moment berekent en uitgezet. En we roepen de agrarische ondernemers van harte op om aan deze lichtjestour deel te nemen.
‘Zelf vond ik het fantastisch om door het dorp te rijden, met alle mensen langs de kant. Het is echt iets dat jong en oud prachtig vinden’, praat Vollebregt vrolijk verder. De mooist versierde trekker maakt kans op de wisselbokaal en een leuke prijs. WOUDA stapte vorig jaar als eerste sponsor in dit evenement en draagt ook dit jaar de Lichtjestour weer een warm hart toe. De eerste wisselbeker ging vorig jaar in Dronten naar het Mechanisch Erfgoed Centrum. Biddinghuizen en Swifterbant krijgen dit jaar natuurlijk ook een eigen wisselbeker.

Samen het jaar afsluiten en naar elkaar omkijken
Boers: “Het is ook een feest, waarbij we gezamenlijk het evenementenjaar afsluiten. We leggen als stichtingen graag de verbindingen met elkaar en alle inwoners. Daarom vragen we iedereen om ook naar elkaar om te kijken. Misschien hebben ouderen of mensen met een beperking wat ondersteuning nodig. Kijk eens om je heen of je iemand aan de arm of met de auto mee kunt nemen.”

Gemeente omarmt deze promotie voor Dronten
Burgemeester Aat de Jonge draagt de agrofood sector dagelijks met trots uit aan iedereen die het maar horen wil. Wat vindt hij van dit evenement? “De agrarische sector in Dronten is een speler op wereldniveau. Niet veel mensen weten dit, maar dat zijn we echt! De landbouwgronden in Dronten horen bij de beste van de wereld. Daarbij hebben we de Aeres Hogeschool. Een agrarische hogeschool waar dagelijks 1950 studenten een voltijdstudie volgen en nauw samenwerken met het bedrijfsleven. Dronten heeft ook de meeste biologische boeren van Nederland. We halen in Dronten de grootste productie van Nederland en zijn daarmee essentieel voor de economie en werkgelegenheid. Dan is dit een prachtig evenement en een mooie promotie voor Dronten.”

Inschrijven voor de Lichtjestour kan voor alle data op www.sta-dronten.nl of via een e-mail naar pr@sta-dronten.nl

Terug naar overzicht

Lichtjestour Dronterland voor het eerst in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Aeres Bedrijvencentrum Lirion SailBest De Boer Bouwzaken Everun Nederland Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Endless webdesign Flevocoaching Nijk Agrarische Dienstverlening Safebox Thea Hussaarts AWE constructiebureau Notaris Nieuwdam ShipWoodshop Van Vliet Jacht Interieurs Cadema Dakwerken Flevodrip Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Dop en Erwt Hondenpension De Toren hoeve Farm Date Maria Schlepers Windturbineservice B.V. SHK koeriersdiensten Chalet 15 Kunstvereniging Galerie Dronten Pieter Bosch fotografie La Tonnelle Tuinhuizen Tarieven specialist De meiden Akke de Boer BuitenVitaal Comfortboats ADS Inspectie Voetverzorging Flevoland Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Robert Vijn Traktoren B.V. Technisch Bureau Nigo Mobiele tribune verhuur Bewaaradvies.nl Otter Tuinhuizen