Home
Home
Menu
de Meerpaal

Mike’s Electric Mud hoofdact tijdens Mirliton Blues Night

Foto-Hank-Six.jpg Dronten- Op 8 september zijn er weer twee fantastische bands geboekt die in het Bluescafé van de Meerpaal weer voor een mooie muzikale avond gaan zorgen. ‘De formule en samenwerking met de Meerpaal werkt fantastisch. Het is een mooie sfeer op het grote podium van de Meerpaal. Het geluid is altijd perfect’, aldus Bert Hermsen van Mirliton.
  Hij begon ooit jaren geleden als liefhebber spontaan met bluesbands naar de Meerpaal te halen. Inmiddels zijn er twee bluesavonden per jaar en komt echt de top uit de blues naar Dronten.

Hank Six & the Valentines ft Mink
In het voorprogramma vinden we een Friese band. Een nieuwe band met louter ervaren bluesmuzikanten en aangevuld met zangeres Minke Adema.
Minke Adema is geen onbekende in het Friese muziekwereldje. Zij begon haar muzikale carrière al in de jaren '80, vormde haar eigen band Mink en sleepte met het album Burning photographs zo'n tien jaar geleden de Arrow  Clarric Rock Award binnen

Mike’s Electric Mud
De frontman Maikel van Bogget is niet alleen zanger maar ook blues-harpist. Maikel is al meer dan 20 jaar te vinden in de bluesscène. Hij stond als gastmuzikant met diverse artiesten in binnen- en buitenland de sterren van de hemel te spelen op zijn bluesharp. Zelf heeft hij als idool Lester Butler.
Samen met bassist Henri Colber en drummer Rick Bours is dit de ritmesectie van de band. Daarnaast heeft de band maar liefst twee gitaristen: Marc Gijsen en Peter Mathijs Linsen. Maikel beschikt over zo’n stem met een randje maar ook zijn harmonicawerk is niet te versmaden. No Fightin is nog zo’n nummer waarbij de kwaliteit van deze Mike’s Electric Mud wordt bevestigd. Het blijft echter niet bij Lester Butler, ook Jimmy Reed komt voorbij als de band een hele beste vertolking van Big Boss Man ten gehore brengt. 
De band heeft haar bakermat in Weert en Maikel zal ongetwijfeld ooit op het Moulin Blues Festival beïnvloedt zijn geraakt door het legendarische optreden van Lester Butler, want hun openingsnummer is Automatic. Ook heeft de band al op Hookrock gestaan en vormen ze als band een fantastische eenheid. De bandleden hebben passie voor blues, wat tijdens een live concert voor een prima sfeer zorgt. Dus kom naar de Meerpaal en geniet van weer een fantastische avond blues. Tickets via www.meerpaal.nl € 10,- Zaal open 20:30 uur.

Foto © Walter VanHeuckelom

Terug naar overzicht

Mike’s Electric Mud hoofdact tijdens Mirliton Blues Night Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

De Boer Bouwzaken Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Flevoflex Bewaaradvies.nl Endless webdesign Pieter Bosch fotografie Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Robert Vijn Traktoren B.V. Aeres Bedrijvencentrum ShipWoodshop Everun Nederland Windturbineservice B.V. Chalet 15 Opel treffen Thea Hussaarts Farm Date Akke de Boer Nijk Agrarische Dienstverlening Safebox SHK koeriersdiensten BuitenVitaal Dop en Erwt Libero'99 La Tonnelle Tuinhuizen AWE constructiebureau Money logistics cashmanagement SailBest Cadema Dakwerken Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Hondenpension De Toren hoeve Maria Schlepers LoveInCare Comfortboats Technisch Bureau Nigo Flevocoaching Chakti Total Body Center Lirion Concrete & Wood - Creatief met hout en beton PV Systems zonnepanelen Victor Video Windpark Kubbeweg Hilde Boers PR Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Otter Tuinhuizen