Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Mirliton Blues Night met Nederlandse topbands

Slim-Robin-Band.jpg Dronten- Bert Hermsen, eigenaar van Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Mirliton, heeft de blues opnieuw teruggebracht in Dronten. Samen met de Meerpaal wordt het podium in de grote zaal, op 15 april omgetoverd in een nachtclub in de jaren vijftig/zestig stijl, waar twee Nederlandse topbands gaan optreden. 
  Om deze tijden ook muzikaal te laten herleven zijn er 2 bands gecontracteerd, die beide stijlen vertegenwoordigen. De band Slim Robin brengt de blues op een traditionele jaren 50 manier en The Silver Dimes spelen de jaren 60 stijl van blues.
In die tijd beleefde de blues zijn hoogtij dagen, eerst (1953-1958) door de originele artiesten zelf (Muddy Waters, Sonny boy Williamson, Slim Harpo) en vanaf midden jaren 60 door de Britse coversbands (John Mayall, Eric Clapton, Fleetwood mac), die de blues onder de aandacht van het grote publiek brachten.
Slim Robin

Slim Robin is een Nederlandse harmonicaspeler/zanger die vooral bekend is van zijn harmonicaspel bij een aantal bekende bluesbands waar hij deel van uitmaakte. Je kon hem de afgelopen jaren vinden op nationale en internationale podia. Hij is al twee keer genomineerd voor beste bluesharpist door de Dutch Blues Foundation. In december 2015 is het debuutalbum: "Claim Your Wings" uitgekomen. Hierop zijn eigen nummers te vinden die een goede indruk geven waar de Slim Robin Band voor staat, pure en eerlijke blues.
 
The Silver Dimes
 
Sinds de oprichting in de zomer van 2015 is het snel gegaan met The Silver Dimes. De in het najaar uitgebrachte EP ‘No Cure, No Pay’ werd uitstekend ontvangen en met hun energieke liveshows vestigden ze al snel hun naam als één van de meest opwindende nieuwe bluesacts van Nederland. Kortom, een avond die je niet mag missen! Hermsen: “Door een goede samenwerking met de Meerpaal kunnen we deze avond aanbieden voor een ticket van maar € 10,- p.p. inclusief 1 consumptie.” Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Meerpaal.  

Terug naar overzicht

Mirliton Blues Night met Nederlandse topbands Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Lirion Akke de Boer SHK koeriersdiensten Aeres Bedrijvencentrum Chalet 15 Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Flevocoaching La Tonnelle Tuinhuizen Otter Tuinhuizen Nijk Agrarische Dienstverlening Flevodrip SailBest Notaris Nieuwdam Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Hondenpension De Toren hoeve ADS Inspectie De meiden Technisch Bureau Nigo Endless webdesign Farm Date Robert Vijn Traktoren B.V. De Boer Bouwzaken Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Windturbineservice B.V. Van Vliet Jacht Interieurs Bewaaradvies.nl Mobiele tribune verhuur Thea Hussaarts ShipWoodshop Safebox Tarieven specialist Kunstvereniging Galerie Dronten Pieter Bosch fotografie AWE constructiebureau Comfortboats BuitenVitaal Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Cadema Dakwerken Everun Nederland Maria Schlepers Dop en Erwt Voetverzorging Flevoland