Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Nieuwe Flevopenning onderscheiding voor maatschappelijk ondernemerschap

 Ook in 2016 zullen er zogenaamde Flevopenningen voor excellent ondernemerschap, baanbrekende innovatie en succesvol Windesheim co-makership worden uitgereikt

Dat zal op 8 april gebeuren tijdens het 12e ondernemersgala, dat dit keer bij het Werkbedrijf Lelystad aan de Vaartweg 67 te Lelystad zal worden gehou den. En dat is niet toevallig want de 12e editie van de Flevopenningen kent nu ook de Participatiepenning voor maatschappelijk ondernemerschap. Daarmee worden uitzonderlijke prestaties van ondernemingen in het kader van de Participatiewet onderscheiden. Een van de sponsors van de Participatiepenning is het Regionaal Werkbedrijf Flevoland, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociale partners dat verantwoordelijk is voor de banenafspraak om mensen met een beperking bij bedrijven en organisaties aan het werk te helpen.

 

“Ik ben verheugd dat we zo’n belangrijke ontwikkeling als de Participatiewet kunnen ondersteunen met onze Flevopenningen”, zegt Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen. “Met de verkiezingen voor de Flevopenningen brengen we het maatschappelijk en sociaal onderschap onder de aandacht van een breed zakelijk publiek.”

Ieder van de zes gemeenten in Flevoland is verzocht een kandidaat voor de Participatiepenning te nomineren. “Dit is de functie van de Flevopenningen; namelijk dat van een provinciebreed en invloedrijk platform waarop bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en innovatie”, zegt Tom Lansink.

Na 12 jaar is de grondgedachte van de Flevopenningen en het grootse provinciebrede ondernemersgala nog steeds springlevend. Lansink: “Flevopenningen inspireert en trekt mensen aan die goed zien wat er op stapel staat: rond economie, werkgelegenheid, business, wetenschappelijke ontwikkelingen, trends, etc. De collectieve creatieve kennis van Flevoland wordt zodoende ingezet om nieuwe ideën, kansen en business tot stand te brengen.”

De Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de uitreiking van de Flevopenningen. De prijzen worden toegekend aan ondernemingen in Flevoland die onder andere succesvol, innoverend en duurzaam zijn en die een economische betekenis hebben voor Flevoland. Flevopenningen is de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland en de uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een provinciebrede traditie. De ondernemersprijzen worden breed gedragen, waarbij de samenwerking en de verbinding tussen het gezamenlijke bedrijfsleven en de overheid van essentieel belang zijn.

Terug naar overzicht

Nieuwe Flevopenning onderscheiding voor maatschappelijk ondernemerschap Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

ADS Inspectie De Boer Bouwzaken Dop en Erwt Flevocoaching Notaris Nieuwdam Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Windpark Kubbeweg Aeres Bedrijvencentrum Pieter Bosch fotografie SailBest AWE constructiebureau Technisch Bureau Nigo Akke de Boer Windturbineservice B.V. Van Vliet Jacht Interieurs Comfortboats ShipWoodshop Nijk Agrarische Dienstverlening Chalet 15 Otter Tuinhuizen SHK koeriersdiensten Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Mobiele tribune verhuur Hondenpension De Toren hoeve Bewaaradvies.nl Farm Date De meiden Tarieven specialist La Tonnelle Tuinhuizen Thea Hussaarts Everun Nederland Cadema Dakwerken Lirion Safebox Robert Vijn Traktoren B.V. Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Voetverzorging Flevoland Wouter Jansen Groenadvies en realisatie BuitenVitaal Kunstvereniging Galerie Dronten Endless webdesign Flevodrip Maria Schlepers