Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Prosu breidt uitgeefactiviteiten in Benelux flink uit

prosu.jpg Prosu Media Producties uit Dronten heeft met de overname van de agrarische vaktijdschriften van Rekad uit Herentals (België) haar uitgeefactiviteiten flink uitgebreid. Hierdoor ontstaat de eerste Benelux-brede uitgeverij gespecialiseerd in agrarische vaktitels. 
In België brengt de Rekad Media Group al vier decennia vaktechnisch gespecialiseerde berichtgeving over de agrarische sector. In Nederland beschikt Prosu over meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van agrarische marketing en media. Prosu en Rekad werkten al 15 jaar samen. Met de overname van de agrarische vaktijdschriften wordt Prosu het toonaangevende agrarische mediabedrijf dat de gehele agrarische sector in de Benelux zowel online als offline bedient.

“Veel bedrijven in de agribusiness oriënteren zich op de Benelux als één geheel”, zegt Lisanne Andeweg, manager bij Prosu Media Producties. “Ook agrariërs kijken breder dan het eigen erf. Daar spelen wij nu met de vakbladen, nieuwsbrieven en websites Melkveebedrijf, Varkensbedrijf, De Loonwerker, De Pluimveekrant, De Akkerbouwkrant, Terramag en m2 op in.”

Lisanne Andeweg zegt dat door de overname de positie van Prosu in de Benelux verder wordt verstevigd: “Zonder de lokale aandacht uit het oog te verliezen worden onze vakbladen grensoverschrijdend en bedienen de markten in Nederland en zowel in Vlaanderen als Wallonië”.

Lieven Hemschoote, managing director van Rekad vertelt: “Veertig jaar lang heeft onze uitgeverij Rekad strategisch gebouwd aan objectieve en onafhankelijke landbouwmedia in België. Daardoor zijn onze vakbladen stuk voor stuk een vaste waarde geworden in de sector, zowel voor lezers als adverteerders. De samenwerking met Prosu om de titels ook in Nederland op de kaart te zetten, heeft zijn vruchten afgeworpen. De volgende stap in dit proces kondigde zich dan ook al enkele jaren aan, om alle kennis en expertise in één gezamenlijke Beneluxstructuur te gieten. Als uitgeverij zijn wij verheugd om in de toekomst samen met Prosu dit project verder uit te rollen. “

 

Terug naar overzicht

Prosu breidt uitgeefactiviteiten in Benelux flink uit Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Chalet 15 Mobiele tribune verhuur Farm Date ShipWoodshop Flevodrip Van Vliet Jacht Interieurs Endless webdesign SailBest Voetverzorging Flevoland Otter Tuinhuizen Nijk Agrarische Dienstverlening Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice De Boer Bouwzaken Thea Hussaarts Robert Vijn Traktoren B.V. Safebox Hondenpension De Toren hoeve Comfortboats SHK koeriersdiensten AWE constructiebureau ADS Inspectie Notaris Nieuwdam Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Maria Schlepers De meiden Akke de Boer La Tonnelle Tuinhuizen Everun Nederland Kunstvereniging Galerie Dronten Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Lirion Pieter Bosch fotografie Cadema Dakwerken Windturbineservice B.V. Windpark Kubbeweg BuitenVitaal Bewaaradvies.nl Aeres Bedrijvencentrum Flevocoaching Tarieven specialist Technisch Bureau Nigo Dop en Erwt