Home
Home
Menu
de Meerpaal

Rachel van de Beek (Almere) en Tieme Woldman (Zeewolde) winnaars Prijs voor Schrijftalent

 Rachel van de Beek uit Almere en Tieme Woldman uit Zeewolde zijn de winnaars van de 6e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs 2013. In de categorie jonger dan 25 jaar won Rachel van de Beek met het verhaal ‘Lieve Sara’. In de categorie 25 jaar en ouder! werd Tieme Woldman met het verhaal ‘Soap’ door de jury als winnaar gekozen. Het thema van de 6e editie van de populaire schrijfwedstrijd was ‘Met andere ogen’.

 Juryvoorzitter Andries Greiner maakte de winnaars woensdagmiddag in Cultureel Centrum in Lelystad bekend. Voorzitter van stichting IVIO Meine Breemhaar overhandigde de twee winnaars elk een cheque ter waarde van € 1250,-. De uitreiking werd bijgewoond door een kleine 150 genodigden en bezoekers, daaronder veel deelnemers aan de Prijsvraag. De jury moest dit keer kiezen uit een recordaantal van 82 inzendingen uit heel Flevoland.

Voor 2014 is het thema ‘Feestje’ gekozen. Juryvoorzitter Greiner maakte dit aan het eind van de prijsuitreiking bekend. De prijs is dan exclusief bestemd voor amateurschrijftalent jonger dan 25 jaar. “We willen jonge schrijvers extra voor het voetlicht brengen om daarmee de jonge generatie aan te sporen tot het schrijven van verhalen”, zei Andries Greiner. Hij benadrukt dat de Prijs in 2015 weer open staat voor beide leeftijdscategorieën.
De uiterste inzenddatum in 2014 is zondag 31 augustus 2014. De datum voor de prijsuitreiking in november 2014 wordt nog vastgesteld.

Stichting IVIO

Stichting IVIO (Instituut Voor Individuele Ontwikkeling) beheert het erfgoed van de IVIO-onderwijsorganisatie die in 1936 werd opgericht. Overdracht van kennis en vaardigheden en mensen laten deelnemen aan de maatschappij vormen nog altijd de uitgangspunten van de groep bedrijven die anno 2013 onder de naam IVIO onverminderd actief zijn.

Terug naar overzicht

Rachel van de Beek (Almere) en Tieme Woldman (Zeewolde) winnaars Prijs voor Schrijftalent Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Otter Tuinhuizen Concrete & Wood - Creatief met hout en beton De Boer Bouwzaken Chalet 15 AWE constructiebureau Comfortboats Flevocoaching Kunstcollectief Dronten PV Systems zonnepanelen Maria Schlepers Chakti Total Body Center Hilde Boers PR Windpark Kubbeweg Flevodrip Lirion Voetverzorging Flevoland BuitenVitaal Robert Vijn Traktoren B.V. Everun Nederland Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Mobiele tribune verhuur Technisch Bureau Nigo Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Nijk Agrarische Dienstverlening Victor Video Endless webdesign Flevoflex Libero'99 Windturbineservice B.V. Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Farm Date Thea Hussaarts Cadema Dakwerken Akke de Boer SHK koeriersdiensten Pieter Bosch fotografie LoveInCare Opel treffen Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Bewaaradvies.nl De meiden ShipWoodshop SailBest Money logistics cashmanagement