Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Recordaantal inzendingen (83) voor Flevolandse schrijfwedstrijd IVIO Andries Greiner Prijs 2013

Een recordaantal van drieëntachtig amateurschrijvers uit Flevoland dingt mee naar de zevende IVIO Andries Greiner Prijs 2013. Dat heeft de organisatie van de populaire schrijfwedstrijd vanmorgen bekendgemaakt.

De inschrijftermijn sloot op 6 september voor verhalen die geschreven moesten worden rond het thema dat voor deze prijsvraag is gekozen: ‘Met Andere Ogen’. De winnaar wordt op w! oensdag 13 november in Cultureel Centrum De Kubus in Lelystad bekend gemaakt.

Bij de vorige edities van de schrijfwedstrijden lag het aantal inzendingen tussen de 40-60 verhalen. Juryvoorzitter Andries Greiner zegt: “Ik vind het geweldig dat er zoveel inzendingen zijn. Het betekent dat veel Flevolanders schrijfambities hebben. Het betekent ook dat IVIO mij met het instellen van deze prijs bij mijn vertrek destijds het mooist denkbare afscheidscadeau heeft gegeven. De jury gaat nu gretig aan de slag.”

Op woensdagmiddag 13 november wordt de winnaar van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt. In het Cultureel Centrum De Kubus in Lelystad worden de prijzen uitgereikt aan de schrijverscategorie tot 25 jaar en aan de deelnemers van 25 jaar en ouder. Voor elke categorie is er naast een oorkonde een geldprijs van 1250 euro beschikbaar. Juryvoorzitter Andries Greiner staat met de drie juryleden Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers voor de moeilijke taak een keuze te maken.

Voor deelname aan de schrijfwedstrijd golden traditioneel specifieke regels. De inzending betreft om te beginnen een verhaal, dus geen gedicht of essay. De lengte ligt tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Alle informatie staat op de website www.ivio-andriesgreinerprijs.nl.

De vorige IVIO-Andries Greiner Prijs werd in november 2011 uitgereikt. De winnaars waren toen Mirthe Klein Haneveld (Lelystad) in de categorie jonger dan 25 jaar en Walt van der Linden (Almere) in de categorie 25 jaar en ouder.
 

Terug naar overzicht

Recordaantal inzendingen (83) voor Flevolandse schrijfwedstrijd IVIO Andries Greiner Prijs 2013 Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Aeres Bedrijvencentrum Maria Schlepers Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Bewaaradvies.nl ADS Inspectie SHK koeriersdiensten Endless webdesign Notaris Nieuwdam Cadema Dakwerken Lirion Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Robert Vijn Traktoren B.V. Thea Hussaarts De Boer Bouwzaken Flevodrip Akke de Boer Otter Tuinhuizen Windturbineservice B.V. Tarieven specialist Chalet 15 Voetverzorging Flevoland Technisch Bureau Nigo Pieter Bosch fotografie Kunstvereniging Galerie Dronten La Tonnelle Tuinhuizen Concrete & Wood - Creatief met hout en beton SailBest Safebox Dop en Erwt AWE constructiebureau Comfortboats Mobiele tribune verhuur Hondenpension De Toren hoeve Van Vliet Jacht Interieurs Everun Nederland Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh BuitenVitaal Nijk Agrarische Dienstverlening De meiden Flevocoaching Farm Date ShipWoodshop