" />
Home
Home
Menu
de Meerpaal

Sinterklaas in aantocht naar Dronten

Op 23 november a.s zet Sinterklaas, vergezeld met zijn pieten, rond de klok van 13:00 uur voet aan wal in de haven van Dronten. Burgemeester Aat de Jonge zal Sinterklaas namens de gemeente hartelijk welkom heten. Onder de muzikale begeleiding van de pietenband "Pedroband El Jubal" vertrekt Sinterklaas daarna naar het winkelcentrum Suydersee.

Bert Trompetter, voorzitter van de Winkeliersvereniging SuyderSee overhandigt dan de sleutel van het Pietenpakhuis om 13.45 uur. Het pietenpakhuis is dit jaar gevestigd aan de Reling in de panden van Brookhuis Mode. Er zal flink worden uitgepakt met heerlijke pepernoten, vrolijke muziek, tientallen Zwarte Pieten en een swingend programma.  

Voor de actieve kinderen is er vanaf 13.00 uur in de Meerpaal een pietenparcours uitgezet met heel veel leuke spelletjes en andere opdrachten zoals bootje varen, dak klimmen en schoen zetten. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen en onder begeleiding van Flevoscouts hun Pietendiploma halen. Voor de kinderen die van dansen houden, zijn er daarnaast ook nog dansworkshops. De workshops duren ongeveer 10 minuten en starten om 13:45 uur, 14:00 uur en 14:15 uur. Vanaf ± 15:00 uur gaan we dan met zijn allen Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen in de Meerpaal. Iedereen kan dan genieten van de speciale voorstelling "Lieve Sint, ik schrijf letters van verlangen" uitgevoerd door Jeugdtheater Van Niks & van Alles. We ronden het Grote Sinterklaasfeest dan rond 16.00 uur af.

 

Winkeliersvereniging Suydersee organiseert dit jaar een Sinterklaas kleurwedstrijd. Bij de winkeliers in het centrum kan een kleurplaat worden opgehaald. De ingekleurde versie kan t/m woensdag 20 november worden ingeleverd bij Jamin of lunchcafé Moellies in het winkelcentrum Suydersee. De mooiste kleurplaten worden beloond met een mooie prijs. De prijsuitreiking wordt verzorgd door Sinterklaas zelf tijdens het feest in de Meerpaal op zaterdag 23 november.

www.stadronten.nl

Terug naar overzicht

Sinterklaas in aantocht naar Dronten Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Van Vliet Jacht Interieurs Libero'99 Robert Vijn Traktoren B.V. Chalet 15 Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Maria Schlepers Farm Date Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Flevocoaching Everun Nederland Endless webdesign Akke de Boer Technisch Bureau Nigo Lirion Hilde Boers PR Dop en Erwt Bewaaradvies.nl Victor Video Money logistics cashmanagement AWE constructiebureau Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Windturbineservice B.V. Chakti Total Body Center SailBest Pieter Bosch fotografie SHK koeriersdiensten Mobiele tribune verhuur Cadema Dakwerken Aeres Bedrijvencentrum Thea Hussaarts Flevoflex Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Voetverzorging Flevoland Windpark Kubbeweg Comfortboats Opel treffen Kunstcollectief Dronten Hondenpension De Toren hoeve Nijk Agrarische Dienstverlening La Tonnelle Tuinhuizen De Boer Bouwzaken LoveInCare PV Systems zonnepanelen Otter Tuinhuizen