Home
Home
Menu
de Meerpaal

Vliegensvlug naar Werk!

werk.jpg Werkbedrijf Lelystad verwacht duizend werkzoekenden op banenevent Vliegensvlug naar Werk! Staatssecretaris Tamara van Ark komt naar Lelystad - wethouder John van den Heuvel verricht de opening 
Lelystad, 4 maart 2020 /EZPress/ - Onder het motto Vliegensvlug Naar Werk! zullen op 19 maart bij Werkbedrijf Lelystad honderd werkgevers uit Lelystad en omstreken hun banen aanbieden. Het banenevent valt samen met De Dag van de 1000 Voorbeelden waarop werkgevers in het zonnetje worden gezet die actief zijn op de inclusieve arbeidsmarkt. De landelijke aftrap van de Dag van de 1000 Voorbeelden zal tijdens het banenevent bij het Werkbedrijf Lelystad worden verricht door Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Deuren open voor mensen met een arbeidsbeperking
Dit jaar wordt de Dag van de 1000 Voorbeelden voor de vierde keer gehouden. Deze feestelijke dag rond de voortgang van de Banenafspraak wordt georganiseerd door het project ‘Op naar de 100.000 banen’, een initiatief van de landelijke werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland en het project ‘Op naar de 25.000 banen’, ondersteund door het ministerie van SZW. De #dagvande1000voorbeelden wordt met activiteiten gevierd door talloze WSP’s, regionale werkgeversverenigingen en individuele werkgevers. Per jaar zetten duizenden nieuwe werkgevers hun deuren open voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen ze omdat het een meerwaarde is voor hun onderneming. Op deze dag worden de schijnwerpers gezet op alle werkgevers in Nederland, die hun inclusieve sporen hebben verdiend en daarmee andere werkgevers kunnen inspireren.
In gesprek met werkgevers
Voorafgaande aan het banenevent Vliegensvlug naar Werk! zal staatssecretaris Tamara van Ark voor een groep Flevolandse werkgevers spreken over actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en welke stappen er gezet moeten worden zodat er meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen komen en aan het werk kunnen blijven. Zij zal tevens een ronde tafeldiscussie hebben met de zes genomineerde werkgevers voor de Participatiepenning 2020, die zich als ambassadeurs extra inzetten voor de inclusieve arbeidsmarkt.
Honderden vacatures
Vliegensvlug Naar Werk! is de derde Lelystadse editie van de succesvolle Flevoland Werkt! Banencarrousel, die sinds 2017 in de arbeidsregio Flevoland wordt georganiseerd. Wethouder John van den Heuvel verricht de opening. Verleden jaar werd de het banenevent door Werkbedrijf Lelystad gehouden in de passagiersterminal van Lelystad Airport. Met tachtig werkgevers, slaagde de organisatie er toen in ruim driehonderd zogenaamde matches te realiseren tussen werkzoekenden en werkgevers. Velen van hen zagen nadien de match in een baan veranderen. ‘We mikken dit jaar op rond de honderd werkgevers, die met elkaar zo’n drie- á vierhonderd vacatures hebben”, zegt Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad. “Met duizend werkzoekenden moet het mogelijk zijn om deze vacatures te kunnen vervullen.”
Website
Zowel voor werkgevers als werkzoekenden is er een speciale website in het leven geroepen – www.vliegensvlugnaarwerk.nl - waar men zich kan inschrijven voor bezoek of deelname aan het gratis evenement. Het evenement is niet vrij toegankelijk; aanmelden is verplicht. Informatie over de Dag van de 1000 Voorbeelden vindt u hier: www.opnaarde100000.nl/dag-van-de-duizend-voorbeelden/

Terug naar overzicht

Vliegensvlug naar Werk! Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Akke de Boer Technisch Bureau Nigo Flevoflex Chalet 15 Flevodrip LoveInCare Endless webdesign Nijk Agrarische Dienstverlening SHK koeriersdiensten Lirion Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Farm Date Mobiele tribune verhuur Van Vliet Jacht Interieurs Safebox Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Robert Vijn Traktoren B.V. Chakti Total Body Center Bewaaradvies.nl Voetverzorging Flevoland Flevocoaching De Boer Bouwzaken Victor Video Maria Schlepers Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Cadema Dakwerken Aeres Bedrijvencentrum Everun Nederland SailBest Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Comfortboats Otter Tuinhuizen Hilde Boers PR PV Systems zonnepanelen ShipWoodshop Pieter Bosch fotografie Dop en Erwt De meiden Libero'99 Money logistics cashmanagement La Tonnelle Tuinhuizen Kunstcollectief Dronten Hondenpension De Toren hoeve Windturbineservice B.V.