Home
Home
Menu
de Meerpaal

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016?

De inschrijftermijn voor de IVIO Andries Greiner Prijs is verlengd. Amateurschrijvers uit Flevoland hebben tot zondag 9 oktober om hun verhaal met als thema ‘Stiekem’ in te sturen. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt. 

Literaire uitdaging
De IVIO Andries Greiner Prijs – vernoemd naar voormalig IVIO-directeur Andries Greiner - is bedoeld voor aankomend Flevolands schrijftalent en is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Voor tal van amateurschrijvers uit Flevoland is het een literaire uitdaging waarmee zij hun schrijfvaardigheid en verhaaltalent kunnen testen. De 2016 editie van de prijs voor het beste schrijftalent van Flevoland vindt plaats in een jubileumjaar van IVIO die de prijs financiert en organiseert. De onderwijsinstelling IVIO bestaat dit jaar 80 jaar.

 

Geldprijs en oorkonde
De schrijfwedstrijd kent twee categorieën: tot 25 jaar en 25 jaar en ouder. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Andries Greiner (voorzitter), Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers. De winnaars in beide leeftijdsgroepen ontvangen een geldprijs van 1250 euro en een oorkonde.

 

De regels
Voor deelname aan de schrijfwedstrijd gelden slechts enkele regels. Om te beginnen betreft de inzending een verhaal, dus geen gedicht of essay en de lengte moet liggen tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Het is daarbij aan de auteur om te letten op de verzorging van stijl, grammatica en taal.

 

Prijsuitreiking
Schrijvers kunnen hun bijdrage inzenden tot zondag 9 oktober om 0.00 uur. De prijsuitreiking is eind november in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Meer informatie staat op www.ivio-andriesgreinerprijs.nl

 

Terug naar overzicht

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016? Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Libero'99 Endless webdesign Opel treffen Bewaaradvies.nl Van Vliet Jacht Interieurs Chakti Total Body Center Flevoflex Mobiele tribune verhuur Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny LoveInCare SailBest Farm Date Hilde Boers PR Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice PV Systems zonnepanelen Chalet 15 Flevocoaching Robert Vijn Traktoren B.V. Money logistics cashmanagement Victor Video SHK koeriersdiensten Thea Hussaarts Dop en Erwt Lirion Akke de Boer Cadema Dakwerken Nijk Agrarische Dienstverlening AWE constructiebureau Windturbineservice B.V. La Tonnelle Tuinhuizen Voetverzorging Flevoland Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Pieter Bosch fotografie De Boer Bouwzaken Maria Schlepers ShipWoodshop BuitenVitaal Hondenpension De Toren hoeve Aeres Bedrijvencentrum Technisch Bureau Nigo De meiden Otter Tuinhuizen