Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016?

De inschrijftermijn voor de IVIO Andries Greiner Prijs is verlengd. Amateurschrijvers uit Flevoland hebben tot zondag 9 oktober om hun verhaal met als thema ‘Stiekem’ in te sturen. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt. 

Literaire uitdaging
De IVIO Andries Greiner Prijs – vernoemd naar voormalig IVIO-directeur Andries Greiner - is bedoeld voor aankomend Flevolands schrijftalent en is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Voor tal van amateurschrijvers uit Flevoland is het een literaire uitdaging waarmee zij hun schrijfvaardigheid en verhaaltalent kunnen testen. De 2016 editie van de prijs voor het beste schrijftalent van Flevoland vindt plaats in een jubileumjaar van IVIO die de prijs financiert en organiseert. De onderwijsinstelling IVIO bestaat dit jaar 80 jaar.

 

Geldprijs en oorkonde
De schrijfwedstrijd kent twee categorieën: tot 25 jaar en 25 jaar en ouder. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Andries Greiner (voorzitter), Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers. De winnaars in beide leeftijdsgroepen ontvangen een geldprijs van 1250 euro en een oorkonde.

 

De regels
Voor deelname aan de schrijfwedstrijd gelden slechts enkele regels. Om te beginnen betreft de inzending een verhaal, dus geen gedicht of essay en de lengte moet liggen tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Het is daarbij aan de auteur om te letten op de verzorging van stijl, grammatica en taal.

 

Prijsuitreiking
Schrijvers kunnen hun bijdrage inzenden tot zondag 9 oktober om 0.00 uur. De prijsuitreiking is eind november in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Meer informatie staat op www.ivio-andriesgreinerprijs.nl

 

Terug naar overzicht

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016? Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

BuitenVitaal Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Thea Hussaarts Chalet 15 Notaris Nieuwdam Akke de Boer Kunstvereniging Galerie Dronten AWE constructiebureau De Boer Bouwzaken Lirion Otter Tuinhuizen Tarieven specialist Windturbineservice B.V. Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Van Vliet Jacht Interieurs Voetverzorging Flevoland Cadema Dakwerken Nijk Agrarische Dienstverlening ADS Inspectie ShipWoodshop Robert Vijn Traktoren B.V. Maria Schlepers Windpark Kubbeweg Mobiele tribune verhuur Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Flevodrip SailBest La Tonnelle Tuinhuizen Safebox Comfortboats Pieter Bosch fotografie Hondenpension De Toren hoeve Aeres Bedrijvencentrum Technisch Bureau Nigo Flevocoaching Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Farm Date De meiden Dop en Erwt Endless webdesign SHK koeriersdiensten Bewaaradvies.nl Everun Nederland