Home
Home
Menu
de Meerpaal

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016?

De inschrijftermijn voor de IVIO Andries Greiner Prijs is verlengd. Amateurschrijvers uit Flevoland hebben tot zondag 9 oktober om hun verhaal met als thema ‘Stiekem’ in te sturen. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt. 

Literaire uitdaging
De IVIO Andries Greiner Prijs – vernoemd naar voormalig IVIO-directeur Andries Greiner - is bedoeld voor aankomend Flevolands schrijftalent en is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Voor tal van amateurschrijvers uit Flevoland is het een literaire uitdaging waarmee zij hun schrijfvaardigheid en verhaaltalent kunnen testen. De 2016 editie van de prijs voor het beste schrijftalent van Flevoland vindt plaats in een jubileumjaar van IVIO die de prijs financiert en organiseert. De onderwijsinstelling IVIO bestaat dit jaar 80 jaar.

 

Geldprijs en oorkonde
De schrijfwedstrijd kent twee categorieën: tot 25 jaar en 25 jaar en ouder. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Andries Greiner (voorzitter), Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers. De winnaars in beide leeftijdsgroepen ontvangen een geldprijs van 1250 euro en een oorkonde.

 

De regels
Voor deelname aan de schrijfwedstrijd gelden slechts enkele regels. Om te beginnen betreft de inzending een verhaal, dus geen gedicht of essay en de lengte moet liggen tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Het is daarbij aan de auteur om te letten op de verzorging van stijl, grammatica en taal.

 

Prijsuitreiking
Schrijvers kunnen hun bijdrage inzenden tot zondag 9 oktober om 0.00 uur. De prijsuitreiking is eind november in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Meer informatie staat op www.ivio-andriesgreinerprijs.nl

 

Terug naar overzicht

Wie wordt het Flevolandse schrijftalent 2016? Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Flevoflex Bewaaradvies.nl Notaris Mr M.R. de Wilde de Ligny Endless webdesign Chakti Total Body Center De meiden Otter Tuinhuizen Voetverzorging Flevoland Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Chalet 15 Flevodrip AWE constructiebureau Money logistics cashmanagement PV Systems zonnepanelen Dop en Erwt Cadema Dakwerken Lirion Van Vliet Jacht Interieurs De Boer Bouwzaken Nijk Agrarische Dienstverlening Comfortboats SailBest LoveInCare SHK koeriersdiensten Everun Nederland ShipWoodshop Flevocoaching Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Aeres Bedrijvencentrum Windturbineservice B.V. Windpark Kubbeweg Kunstcollectief Dronten Libero'99 Thea Hussaarts Robert Vijn Traktoren B.V. Hondenpension De Toren hoeve BuitenVitaal Mobiele tribune verhuur Victor Video Technisch Bureau Nigo Pieter Bosch fotografie Hilde Boers PR La Tonnelle Tuinhuizen