Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Winnaars Flevopenningen 2015 tijdens groots Gala bekendgemaakt

 Tijdens het zeer druk bezochte Gala van de Flevopenningen dat vrijdag 24 april in De Meerpaal in Dronten werd gehouden, zijn de drie winnaars van de Flevopenningen bekendgemaakt. De winnaars zijn:

Hemubo uit Almere (Flevopenning Toponderneming), Instral uit Lelystad (Flevopenning Innovatie) en studenten Information Eng ineering met een project voor Dezzel Media uit Almere (Windesheim Flevopenning beste Comakership). In een bomvolle Meerpaal werden de begeerde Flevopenningen uitgereikt door Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt bij Randstad (beste Comakership), Annemein Kolk, Directeur Grootbedrijf & Instellingen bij ING Nederland (Innovatie) en Flevolands gedeputeerde Economische Zaken Jan-Nico Appelman (Toponderneming).

Vijf excellente ondernemingen


Dit jaar waren er vijf ondernemingen genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming. De vijf excellente ondernemers waren: Hemubo uit Lelystad, Hebo Flooring Solutions uit Lelystad, De Oude Bieb uit Zeewolde, Gicom uit Biddinghuizen en Verhage Fruit uit Luttelgeest. De jury had het niet makkelijk omdat de ondernemingen qua bedrijvigheid en omvang moeilijk met elkaar te vergelijken waren. Toch was de jury er in geslaagd een ‘level playing field’ te krijgen waar het de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen betreft alsmede ook excellent ondernemerschap in termen van duurzaamheid, continuïteit en vernieuwing. Uiteindelijk kwam bedrijvengroep Hemubo uit Almere als winnaar uit de bus.”Een terechte winnaar”, zei Jan-Nico Appelman. “Hemubo heeft een indrukkende track record en is erin geslaagd om in een neergaande markt mede dankzij vernieuwing in aanpak en uitvoering in vastgoed renovatie en onderhoud zijn stevige positie niet alleen te handhaven, maar zelfs verder uit te bouwen.”

Meest innovatieve ondernemingen van Flevoland
In de categorie Innovatie waren dit jaar drie opvallende bedrijven genomineerd, variërend van een producent van natuurlijke groentenchips, een e-mental healthbedrijf en een bedrijf in chemische en technische oplossingen. De laatste is Instral uit Lelystad en die mag zich dit jaar het meest innovatieve bedrijf van Flevoland noemen. “De Flevopenning Innovatie gaat naar Instral wegens het baanbrekende onderzoek dat zij hebben verricht in het kader van de ontwikkeling van C-Force AGRI”, zei Annemein Kolk van Flevopenning-partner. C-Force AGRI is een probaat middel om fijnstof in de landbouw tegen te gaan. “Het middel beschermt de grond bovendien tegen snelle uitdroging. Vooral de landbouw in droge gebieden in de wereld heeft daar baat bij. C-Force AGRI levert daarmee potentieel een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem”, aldus Annemein Kolk. Eerder vertelde Annemein Kolk al in het vraaggesprek met Tessel Linders: “"ING Nederland is en voel t zich betrokken bij de ondernemers in Flevoland. Het pioniersschap en de innovatieve instelling van vele Flevolandse ondernemers zorgen ervoor dat Flevoland er economisch goed voor staat. Om onze betrokkenheid te onderstrepen steunen wij ook dit jaar DE ondernemersverkiezing van Flevoland"

Windesheim Flevopenning beste Comakership


Tijdens het Gala vielen ook studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland in de prijzen. Het was deze editie van de Flevopenningen de tweede keer dat succesvolle Comakerships in aanmerking kwamen voor de Windesheim Flevopenning Comakership. Een Comakership is een projectopdracht op hbo-niveau, die wordt uitgevoerd bij een bedrijf of instelling. Jan-Nico Appelman noemde het Comakership-onderwijsconcept van Windesheim Flevoland een goed voorbeeld van de geslaagde samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs in Flevoland . ”Het Comakership is een unieke onderwijsaanpak waarbij Windesheim Flevoland HBO structureel koppelt aan de beroepspraktijk”, zei hij.

De jury beoordeelde de drie genomineerden aan de gestelde criteria: de opdracht moet uitblinken op het gebied van ondernemerschap, innovatie en/of duurzaamheid. De jury wees het studententeam bestaande uit de 2e-jaars studenten Information Engineering Manish Sewbaran, Gilliam Roelofs, Jermaine Ivo en Kevin van der Klis als winnaar aan. Zij werkten bij innovatiebedrijf Dezzel Media uit Almere aan een game die gebruikt kan worden voor Brain Integrated Cognitive Improvement -het verbeteren van de hersenen door middel van training. Marjolein ten Hoonte: "De innovatieve game waar deze getalenteerde Windesheim-studenten aan hebben gewerkt wordt nu uitontwikkeld en zal als module toegevoegd worden aan het geavanceerde Braingymmer computerprogramma van Dezzel Media.”

De beide andere genomineerde Comakerships, bestaande uit de 4e-jaars studenten Rowan Eckhardt, Anouk ter Meulen (Communicatie), Timo Koch en Barbara Shiamatey (Commerciële Economie) werkte bij Comaker Rick Smeenk Interieurbouw in Almere aan een nieuwe marketing propositie. Joey Ridder, student Verpleegkunde, deed in zijn 3e studiejaar zijn Comakership bij de Zorggroep Almere en bracht daar het zorgaanbod helder in beeld.

Terug naar overzicht

Winnaars Flevopenningen 2015 tijdens groots Gala bekendgemaakt Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Akke de Boer Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh SailBest Maria Schlepers La Tonnelle Tuinhuizen Tarieven specialist Kunstvereniging Galerie Dronten Safebox Cadema Dakwerken De Boer Bouwzaken BuitenVitaal Lirion ShipWoodshop Thea Hussaarts Farm Date AWE constructiebureau Dop en Erwt Mobiele tribune verhuur Notaris Nieuwdam Chalet 15 Comfortboats Van Vliet Jacht Interieurs SHK koeriersdiensten Pieter Bosch fotografie Flevocoaching Voetverzorging Flevoland Bewaaradvies.nl Everun Nederland De meiden Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Hondenpension De Toren hoeve Windturbineservice B.V. Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Wouter Jansen Groenadvies en realisatie Endless webdesign Otter Tuinhuizen Technisch Bureau Nigo ADS Inspectie Nijk Agrarische Dienstverlening Flevodrip Aeres Bedrijvencentrum Robert Vijn Traktoren B.V.