Home
Home
Menu
de Meerpaal  © Pieter Bosch Fotografie

Winnaars Flevopenningen 2018 bekendgemaakt tijdens Ondernemersgala in Zeewolde

flevopenningen-2018.jpg Tijdens de 14e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala zijn de winnaars van de drie winnaars van de Flevopenningen bekend gemaakt. De winnaars zijn: Tanis Food Tec uit Lelystad (Flevopenning TOPonderneming), CameraNu.nl van Urk (Participatie Flevopenning) en Avant Arte van student Curtis Penning (W indesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018).
In aanwezigheid van circa 450 ondernemers en bestuurders werden de prestigieuze penningen uitgereikt door Flevolands gedeputeerde Economische Zaken Jan-Nico Appelman (TOPonderneming), Froukje de Jonge, voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (Participatie) en Elly van Wageningen, wethouder van de gemeente Lelystad (Comakership). De presentatie van het Ondernemersgala was in handen van musicalartieste en presentatrice Antje Monteiro.
Het Flevopenningen Ondernemersgala wordt sinds 2004 georganiseerd is daarmee de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland. De uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een jaarlijks terugkerende Flevolandse traditie. De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2018 zijn: Provincie Flevoland, Windesheim Flevoland, Flevoland Werkt!, Gemeente Zeewolde en VNO-NCW Midden.

Vijf excellente ondernemingen
Dit jaar waren er vijf ondernemingen door hun Bedrijfskring of gemeente genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming. Ieder genomineerd bedrijf is onlangs bezocht door de hoofdjury die bestaat uit: J.N.J Appelman – gedeputeerde provincie Flevoland (voorzitter); E. Baens – Rayondirecteur Advies Zakelijk Groot Amsterdam en Flevoland; J. Koers – Bestuurslid VNO/NCW – MKB Flevoland; F.G. Hoekstra – Entrepreneur; C. Maenhout – Heemraad Waterschap Zuiderzeeland; G. Snippe – Directeur BioBrass en winnaar TOPonderneming 2017.

De vijf genomineerden voor de Flevopenning TOPonderneming 2017 waren: TrafficBuilders (Almere); Tanis Food Tec (Lelystad); Elshof Organic Fruit (Dronten); The Potato Company (Emmeloord) en BEVRI Banden en Velgen (Zeewolde).

TOPonderneming Tanis Food Tec
Winnaar Tanis Food Tec ontwikkelt innoverende machines voor de voedselindustrie en doet aan productinnovatie voor de bakkerij, zuivel- en zoetwarenindustrie. Zij verkoopt en onderhoudt niet alleen machines maar biedt een totaal concept. Juryvoorzitter Jan- Nico Appelman zei dat Tanis Food Tec een stevig bedrijf is, dat de laatste jaren sterk groeit op de internationale markt. Het vervult een toonaangevende rol in de voedselindustrie en werkt voor gerenommeerde multinationals.
Tanis Food Tec vervult een toonaangevende rol in de voedselindustrie. Food Tec besteedt aandacht aan duurzaamheid door continu te kijken of het proces en de machines efficiënter kunnen werken. Daarbij staat de klant voorop “als er iets niet goed gaat kijken we eerst naar ons zelf”, zo benadrukt Tanis Food Tec.

Participatie
Dit jaar werd voor de derde keer de Participatiepenning van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland uitgereikt. Dat is de onderscheiding voor het maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet en de banenafspraak. Meer banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van de banenafspraak tussen de sociale partners en het kabinet. De ambitie is om in tien jaar 125.000 extra banen realiseren in Nederland. Voor Flevoland betekent dit 845 extra banen in 2018, waarvan 555 banen bij het bedrijfsleven en 290 bij de overheid. Zes bedrijven waren door hun gemeente voorgedragen voor de Participatiepenning 2018, het waren: De Nieuwe Bibliotheek (Almere); - Stichting De Basisz (Zeewolde); Knipscheer Infrastructuur (Dronten); Huvee Meubels (Emmeloord); CameraNu (Urk en Hajé Restaurants en Hotels (Lelystad).
De jury van de Participatiepenning 2018 was als volgt samengesteld: Froukje de Jonge – RWF-voorzitter en juryvoorzitter; Hannie van Loon – Regiomanager UWV; Johan Tijink – winnaar van de Participatie Flevopenning 2017; Rob Ton – Werknemersvertegen-woordiger namens Werknemersorganisatie CNV; Martine Schuijer – Werkgeversvertegenwoordiger VNO-NCW.

CameraNu.nl winnaar Participatiepenning
De jury was unaniem over de winnaar van de Participatiepenning 2018: foto- en videospecialist CameraNU.nl. Juryvoorzitter Froukje de Jonge zei: “CameraNu laat zich niet voorstaan op hun sociale beleid. Ze vinden het normaal om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Daarbij benaderen zij mensen positief en spreken ze over ‘mensen met mogelijkheden’ als het gaat over mensen met een arbeidsbeperking.”
CameraNu.nl is een jong bedrijf dat een open leerklimaat biedt waarin de mogelijkheden van de medewerkers centraal staan; de werkzaamheden en werkplekken worden aan de mogelijkheden van de betreffende werknemers aangepast. Ook is er ruimte om klein te beginnen en de werkzaamheden langzaam uit te bouwen.

Comakership
Tijdens het Ondernemersgala werden ook de genomineerde studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland in het zonnetje gezet. Het was voor de vijfde keer dat de Flevopenningen voor het succesvolste Comakership werden uitgereikt. Een Comakership is een opdracht op hbo-niveau die studenten zelf werven, uitvoeren of opleveren bij een bedrijf of (overheids)instelling. Het is dé manier voor studenten om door het intensieve contact met het werkveld een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te krijgen. Uit tien kandidaten werden de volgende drie Comakerships genomineerd: Avant Arte - Commerciële Economie (student Curtis Penning); Jong Ondernemen/KUMA Projects – Engineering (studenten Jens Bergsma, Teun Laarakker, Valiant Beekes, Gerard Hannink); Duurzame teelt op braakliggende grond – Bedrijfskunde (studenten Odile Özertem en Danny Hensen).
De jury van de Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018 bestond uit: wethouder van Lelystad - Elly van Wageningen; directeur gespecialiseerde zorg van Coloriet - Ron Dekker; VNO/NCW Flevoland - voorzitter Hajé de Jager; directievoorzitter van Rabobank Almere - Ugur Özcan en directeur publiekszaken van de Gemeente Almere Martijn - Rengeling.

Avant Arte winnaar Beste Comakership
De jury wees comakership Avant Arte van Curtis Penning aan als winnaar omdat: “Dit Comakership heeft een origineel en creatief product opgeleverd met een solide businessplan. Curtis Penning heeft innovatiekracht laten zien door buiten de kaders te durven denken en heeft ondernemerschap getoond, zodat hij zijn idee extra kracht kon bijzetten. Het resultaat is van grote meerwaarde voor de regio en de branche.” Het is niet de eerste keer dat Curtis Penning met zijn Avant Arte in de prijzen viel. Eerder werd zijn Instagramaccount Avant Arte door de Huffington Post uitgeroepen tot ‘2nd most influential art account’ en Apple benoemde de Avant-Arte app tot ‘favourite new app’. Samen met zijn zakenpartner Christian Luiten staat hij inmiddels genoemd in de prestigieuze Forbes 30 under 30, de lijst van veelbelovende en aanstormende Europeanen onder de dertig jaar.

Terug naar overzicht

Winnaars Flevopenningen 2018 bekendgemaakt tijdens Ondernemersgala in Zeewolde Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

Premium bedrijven

Aeres Bedrijvencentrum SailBest De Boer Bouwzaken Otter Tuinhuizen Everun Nederland Hondenpension De Toren hoeve Notarissen & Estate Planners Van Dijk De Jongh Maria Schlepers Comfortboats Thea Hussaarts Chalet 15 Bewaaradvies.nl Lirion Pieter Bosch fotografie Cadema Dakwerken Mobiele tribune verhuur Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice Robert Vijn Traktoren B.V. Flevocoaching Safebox Concrete & Wood - Creatief met hout en beton Van Vliet Jacht Interieurs AWE constructiebureau Dop en Erwt Flevodrip SHK koeriersdiensten Wouter Jansen Groenadvies en realisatie La Tonnelle Tuinhuizen Tarieven specialist Kunstvereniging Galerie Dronten Windturbineservice B.V. De meiden Akke de Boer ShipWoodshop BuitenVitaal ADS Inspectie Voetverzorging Flevoland Endless webdesign Farm Date Technisch Bureau Nigo Notaris Nieuwdam Nijk Agrarische Dienstverlening